V Praey of the Gods se dostanete na konec samotného světa. A ten rozhodně není přívětivý, ještě k tomu, když je váš svět uvězněn v cyklu nekonečné zimy. Vy jakožto osamělý hrdina se sem vydáváte kvůli jedné jediné věci - nalézt odpověď na nekončící zimu a v nejlepším případě i jak ji zastavit. Přicházíte zcela s prázdnou, a i přesto se budete muset vypořádat s kolosálním nebezpečím, které na vás v této zamrzlé pustině čeká. Abyste vrátili světu rovnováhu a odvrátili jeho konec, setkáte se s otázkami, na které ani samotný Bůh nezná odpověď.

Praey for the Gods je hra, kde hodně času strávíte zdoláváním všemožných vrcholů. Připravte se, že budete dost často šplhat a možnost pádu do bezedné propasti bude jen jedním z nebezpečí. Vyšplhat půjde na všechno k čemu se dostanete. To můžou být hory, starobylé ruiny nebo obří stvoření obývající zdejší prostředí. Z těchto vrcholků získáte možnost doplachtit do dosud nepřístupných lokací.

Do tohoto krutého prostředí jste dorazili bez ničeho. Proto bude třeba se pustit do lovu divoké zvěře, rozdělaní ohně a najití správného vybavení, abyste dokázali přežít. Příroda nebude vaším jediným nepřítelem, proto se ujistěte, že s sebou vždy máte nějakou zbraň, abyste se zvládli dostat přes různé nepřátele.

Jedná se o čistě nelineární hru, takže kam se vydáte, jaké potvory zabijete a jak je zabijete, je zcela na vás. Čeká na vás nádherný a zároveň nebezpečný ledový svět, jenž skrývá mnohá tajemství. K tomu všemu se můžete těšit na monstrózní bosse. K těm se nejdříve budete muset dostat zdoláním horského masivu a následovně s nimi svést boj na život a na smrt.

Praey for the Gods už je nějakou dobu v předběžném přístupu, přesněji od ledna/januára 2019. Avšak hra ho brzy opustí, jelikož No Matter Studios oznámili na kickstarterové stránce projektu, že hodlají hru vydat v plné verzi již v prvním kvartálu příštího roku. V tu dobu dorazí verze 1.0 pro PC a společně s ní se dostane Praey for Gods i na Xbox One, PlayStation 4 a PlayStation 5. A jak už tomu bývá, pokud si hru pořídíte na PlayStation 4, dostanete kopii pro PlayStation 5 zcela zdarma.

Ohledně možnosti zahrát si Praey for the Gods na Xbox Series X/S prozradili No Matter Studios, že verzi pro tuto konzoli nemohou potvrdit. Není to z důvodu, že by nás chtěli napínat, avšak prostě v tuhle chvíli neví, zda verze pro Xbox Series X/S vůbec dorazí. Nicméně, prostřednictvím zpětné kompatibility Xbox One verze by nemělo být problém si titul na nové generaci konzole zahrát.