Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Vydavatelství Focus Home Interactive koupilo studio Deck13 Interactive za 1,7 milionu eur. Deck13 je německé studio, které zaměstnává 60 lidí a za posledních 18 let vyvinulo více než 20 her, včetně úspěšné značky The Surge.

- Brzy se dozvíme první informace o několika nadcházejících titulech od Focus Home, počínaje extrémně ambiciózní hrou vyvinutou týmem Sumo Digital, která je popisována jako online kooperativní hra v ultramoderním fantasy světě.

- Focus Home také plánuje vydat SnowRunner na mobilní platformy.

- Fanoušci ukázali své úpravy PlayStationu 5. Bílou konzoli převlékli do kabátku Cyberpunku 2077 a God of War. Druhý styl dokonce ocenil Cory Barlog, vůdčí osobnost vývoje posledního dobrodružství Krata.

- Epic Games Store bude od příštího čtvrtka rozdávat online survival Conan Exiles a puzzle titul Hue. Nyní je to Stranger Things 3 a AER Memories of Old.

- Nintendo oznámilo dvě letní aktualizace pro Animal Crossing: New Horizons. První dorazí 3. července a obohatí hru o plávání v oceánu a potápění. Druhý update bude dostupný začátkem srpna a podrobnosti se dozvíme později.

- O víkendu si na Xboxu One s předplatným Xbox Live Gold můžete zahrát Hitman 2 a Stardew Valley v rámci akce Xbox Free Play Days.

- The Last of Us Part II v Japonsku za první týden prodalo 178 696 kusů. Více za první týden zvládly pouze hry Final Fantasy VII Remake (702 853) a Death Stranding (185 000). Survival thriller od amerického studia Naughty Dog se tak stal nejprodávanější západní hrou v Japonsku a nejprodávanější first-party hrou Sony. The Last of Us Part II má lepší start než Bloodborne, Spider-Man, Uncharted 4, Days Gone, Horizon Zero Dawn nebo God of War z roku 2018.

- Na pokračování dungeon dobrodružství Path of Exile si počkáme. Plánovaná beta se neuskuteční v letošním roce, ale až na počátku roku 2021. Původně chtěli vývojáři stihnout spustit betu do konce letošního roku, ale už v únoru spoluzakladatel studia Grinding Gear Games varoval, že se situace může změnit kvůli koronaviru. Tak se také stalo. Plná verze v současné době nemá stanovené datum vydání.

- Začíná lovecká sezóna. Na PS4 a Xbox One vyšel Hunting Simulator 2. PC verze bude následovat 16. července a později se dostane i na majitele Nintenda Switch.

- Uživatel Twitche z Kalifornie podal občanskou žalobu na streamovací službu a požaduje náhradu škody ve výši 25 milionů dolarů za to, že byl vystaven příliš sugestivnímu a sexuálnímu obsahu různých ženských streamerů. Vadí mu, že Twitch nenabízí způsob filtrování podle pohlaví streamerů. Erik Estavillo dříve žaloval Microsoft, Sony, Nintendo a Blizzard.

- Valorant spustil Ranked Mode pro všechny hráče této kompetitivní free-to-play střílečky.

- David Beckham, bývalá fotbalová hvězda Anglie, Manchesteru United a Realu Madrid, je spoluvlastníkem londýnského esports týmu Guild Esports. Ten si dal za cíl trénovat hráče v modelu tradiční fotbalové akademie a vyhledávat talenty. Beckham měl údajně do Guild investovat miliardu dolarů.

- Na závěr ještě jeden startovní trailer, tentokrát pro závodní simulátor Assetto Corsa Competizione, který po PC zavítal na konzole PS4 a Xbox One.