Společnost Sony právě oznámila českou lokalizaci pro další svou PlayStation exkluzivitu. O české titulky bude obohacena plošinovka Ratchet & Clank: Rift Apart, která vyjde 11. 6. letošního roku na PlayStation 5. Na PS4 hra nebude.

„Nejnovější díl, ve kterém se Ratchet a Clank opět spojí proti obávanému Dr. Nefariovi, je díky vlastní uzavřené příběhové linii ideální pro nové hráče bez dřívějších zkušeností s touto akční plošinovkou. Potěší však i dlouholeté fanoušky, kteří během hraní zaznamenají několik provázaností a odkazů na předchozí díly,“ dodává tisková zpráva.

V režimu Performance Mode se vstříc novým nepřátelům vydáte napříč různorodými dimenzemi s cílovou obnovovací frekvencí v hodnotě 60 snímků za sekundu. Samozřejmostí je podpora adaptivních spouští ovladače DualSense a haptické odezvy, stejně tak tempest 3D audio technologie v kompatibilních sluchátkách.

„Proskákej se s Ratchetem a Clankem řadou dimenzí a pomoz jim chytit zlého císaře z jiné reality. Skákej neskutečnou rychlostí mezi akcí nabitými světy a ještě dál, užasni nad jejich strhujícím vizuálním zpracováním i dostupným šíleným arzenálem a nech se ohromit intergalaktickým dobrodružstvím, které se řítí na konzoli PS5,“ láká Sony.

Sony nedávno oznámila datum vydání a s ním spustila předobjednávky. Na PS Store se hra prodává za 2119 Kč ve standardní edici a 2379 Kč za Deluxe Edition, která obsahuje navíc digitální soundtrack, digitální art book, materiál pro vylepšení ve hře, pět armor setů a další maličkosti. Za předobjednávku standardní verze získáte vylepšené Carbonox brnění či zbraň Pixelizer.

Nedávno byl vyzrazen animovaný seriál s touto známou dvojkou.

Společnost Sony s pravidelnou lokalizací začala v roce 2018 (v roce 2017 bylo do češtiny přeloženo menu konzole PlayStation 4), kdy s českými titulky nabídla detektivku Detroit: Become Human, příběhovou akční adventuru God of War a Marvel's Spider-Man. Podpora pro české hráče pokračovala v dalších letech. S českými titulky si tak můžete zahrát třeba Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Days Gone, Ghost of Tsushima, The Last of Us a The Last of Us Part II, Sackboy: A Big Adventure nebo všechny díly série Uncharted.

Některé tituly se dočkaly i kompletní české lokalizace, tedy včetně dabingu. Jde zejména o párty hry jako That's You, Frantics, Hidden Agenda, Chimparty a Knowledge is Power z kolekce PlayLink, ale také kupříkladu Concrete Genie.