Série Ace Combat to neměla posledních pár let zrovna lehké a nějakou dobu to vypadalo jako by na ni Bandai Namco úplně zapomnělo. Tak to ale nebylo a v roce 2019 přišel titul Ace Combat 7: Skies Unknown, který sérii vlil novou krev do žil. Ace Combat 7 se opravdu chytil a dočkal se kladných hodnocení jak od recenzentů, tak i od hráčů. Není tedy divu, že se hře povedlo prodat přes 3 miliony kopií.

Nyní o sérii Ace Combat promluvil její producent Kazutoki Kono, který se nezapomněl zmínit o nové hře, na které se v tuhle chvíli pracuje. Jisté je využití Unreal Enginu 5.

„Začali jsme pracovat na novém projektu ze série Ace Combat. Zaměstnanci z Project Aces budou do vývoje nového projektu nadále začleněni, ale jak oslavujeme 25 let a byly prodány tři miliony kopií, chápeme, že máme mnoho fanoušků s rozdílnými chutěmi.“

Jelikož je Project Aces malé studio, Bandai Namco se rozhodlo pro kolaboraci se studiem ILCA. Nebude to poprvé, co se tato firma bude podílet na sérii Ace Combat, pracovala i na díle z roku 2019, pro nějž připravila filmečky a prostředí.

Více detailů o nové hře bohužel neznáme. Není vůbec jasné, jestli půjde o spin-off nebo o přímé pokračování série. Dle všeho se ale má jednat o zcela novou éru pro Ace Combat.

Pokud jste se sérií ještě nepřišli do styku nebo se k ní chcete vrátit, Ace Combat 7: Skies Unknown, který vyšel pro PC, PS4 a Xbox One, by pro vás měl být tou správnou volbou.