Nebývalý zvrat ve Velké Británii. Odklad Sniper Ghost Warrior Contracts 2. Resident Evil 3 Remake využívá světelnou lištu DualSense. Prodeje ve Spojených státech za minulý měsíc. Jak se daří novému Xboxu v UK.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Nebývalý zvrat ve Velké Británii. Už se stalo tradicí, že tamní žebříček prodejnosti ovládá nový díl Call of Duty. V případě Black Ops Cold War tomu ale tak není. Na špici se objevila hra Assassin’s Creed Valhalla, což potvrzuje slova Ubisoftu, že se vikingské dobrodružství velmi dobře prodává. Nemusí to signalizovat horší prodeje nového CoD. Na třetím místě je Spider-Man: Miles Morales.

- Remake Timesplitters 2 potvrzen netradičním způsobem. Vydavatelská společnost THQ Nordic do SpellForce 3: Fallen God (3. 11. 2020 na PC) ukryla předmět s názvem Timesplitters 2 remake. Jak víme z dřívějška, Steve Ellis (jeden z původních tvůrců) se loni připojil k Deep Silver, aby pomohl s budoucností franšízy. Společnost získala práva na TimeSplitters v roce 2018. SpellForce 3: Fallen God obsahuje i další položky odkazující na jiné hry, včetně SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom remaster, Gothic Remake a Biomutant.

- Paul Rustchynsky je zasypán dotazy fanoušků, zda se DriveClub dočká aktualizace pro PlayStation 5. Další se ptají na pokračování nejen této závodní hry, ale také značky MotorStorm. Rustchynsky už pro Sony nepracuje, tým Evolution Studios byl rozpuštěn a je velmi nepravděpodobné, že by byl DriveClub vylepšen pro PS5 (poběží na něm ve zpětné kompatibilitě při 30 snímcích za sekundu v rozlišení 1080p, zkráceno bude akorát nahrávání). Stejně tak se nezdá pravděpodobné jeho pokračování. Dle Rustchynského má Sony Gran Turismo, které je klíčovou značkou pro závodní hry PlayStationu. Navíc remaster DriveClubu by byl nákladný z důvodu licencí na vozidla. Co se MotorStormu týče, práva na značku jsou v rukou Sony, ale Rustchynsky neví o tom, že by probíhal nějaký vývoj.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 bude mít velmi detailní editor postav

- V Demon's Souls pro PlayStation 5 byly objeveny tajné dveře. Nacházející se v paláci (svět 1-3) a v původní hře z roku 2009 nejsou. V současné době fanoušci nevědí, jak dveře otevřít. Když se je pokusí otevřít, objeví se zpráva: „Zdá se, že jsou zamčené“. Pomocí fotografického režimu bylo zjištěno, že dveře vedou na terasu s mrtvolou rytíře. Někteří spekulují, že dveře jsou součástí budoucího DLC, to ale potvrzeno nebylo.

- Studio Media Molecule potvrdilo zpětnou kompatibilitu PS4 verzí Dreams a Tearaway Unfolded s PlayStation 5. Na PS5 si můžete všimnout lepšího výkonu. Samozřejmostí je, že věci vytvořené v PS4 verzi budou fungovat v PS5, stejně tak naopak.

- Sniper Ghost Warrior Contracts 2 nestihne vyjít koncem letošního roku. CI Games pokračování své taktické akce odložili na začátek nadcházejícího roku. Hra dorazí ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. O vylepšení pro next-gen studio zatím nemluví.

- Resident Evil 3 Remake na PlayStationu 5 využívá světelnou lištu ovladače DualSense, funguje jako zdravotní ukazatel Jill Valentine. Zelená barva značí dobré zdraví hlavní hrdinky, žlutá zranění a červená kritické zranění. Podobnou funkci měla PS4 verze i na ovladači DualShock 4, ovšem tam nebyl indikátor tak dobře vidět.

- Říjen/október ve Spojených státech ovládla FIFA 21. Následuje Madden NFL 21 a Watch Dogs Legion. Prodej softwaru v USA vygeneroval tržby ve výši 3,43 miliardy dolarů, což je o 12 procent více než v loňském roce. HW segment zaznamenal růst o 41 procent na 259 milionů dolarů. Nadále pokračuje úspěch Nintenda Switch.

- Xbox Series X a Xbox Series S mají na kontě 155 tisíc prodaných kusů ve Velké Británii za prvních 24 hodin, uvádí to řada vydavatelů. Pokud je to pravda, tak stejné číslo se podařilo Xboxu One v roce 2013 za 48 hodin. Spojené království má být druhým největším trhem Xboxu mimo USA. I přes tento úspěch drží rekord PS4, té se za prvních 48 hodin prodalo kolem 250 tisíc kusů.

Přečtěte si také: Využíváme jen zlomek z pravého potenciálu PS5, říká vývojář Spider-Man: Miles Morales

- Uzavřená beta netradičního amerického fotbalu Blood Bowl 3 je naplánována na začátek roku 2021. Stačí si titul předobjednat a máte zajištěný přístup do testování této adaptace deskovky zasazené do universa Warhammeru. Plná verze vyjde někdy během příštího roku pro PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

- Máme tady gameplay záběry z pre-alfa verze Bleak Faith: Forsaken, což je temné hororové hardcore RPG se survival prvky inspirované Dark Souls. Projekt běží na Unreal Enginu 4 a je ve vývoji pro PC.