Zajímavý počin Kvark od ostravského studia Perun Creative vyšel v předběžném přístupu na Steamu. V budoucnu se do alternativní verze postsovětské České republiky v 80. letech minulého století podívají také hráči na PlayStationu, Xboxz a Nintendo Switch.

Kvark je retro střílečka z pohledu první osoby, připomíná žánrové klasiky z 90. let (Doom, Quake, Duke Nukem 3D nebo Wolfenstein 3D) a vzdává hold hrám jako Half-Life a BioShock. Dle tvůrců se zrodil z lásky k tomuto žánru, je vyvíjen v Unreal Enginu 5 a nabízí rychlé souboje s nepřeberným množstvím zbraní, od klíčů přes granáty, bazuky až po kultovní EK-48.

Kromě střelby a retro old-school grafiky vás můžete zaujmout také příběh, jednoduché i složité hádanky a easter eggy. Více o hře nedávno napsal Cvrnda ve svém článku.

V předběžném přístupu zůstane Kvark do doby, dokud nebudou implementovány všechny kapitoly. Celkem jich má být pět, nyní je dostupná první kapitola a základní herní mechanismy. Přidání obsahu by mělo trvat přibližně 12 měsíců. Hra se prodává za 15,79€. Do 8. 6. 10% sleva na 14,21€. Dle Steamu obsahuje české titulky.

V Perun Creative vznikl simulátor bezdomovce Hobo: Tough Life a nedávno studio oznámilo zajímavou fantasy akční adventuru Kromlech.