Návrat do postapokalyptického science fantasy světa Magalan bude provázet pět různorodých frakcí, které bojují o moc. Hlavní hrdina Jax se k jedné z pěti frakcí bude moci přidat a využít specifické zbraně a brnění, stejně tak speciální schopnosti. Pojďme se na ně blíže podívat.

O moc v Megalanu se dělí pět frakcí. Jmenují se Berserkers, Outlaws, Albs, Clerics a Morkons. První jmenovaní jsou zkušení mágové, kteří využívají sílu látky Elex k nejrůznějším kouzlům. Podařilo se jim proměnit tavarskou poušť v zelenou a bujnou utopii a ve staré pevnosti Outlaws si zřídili základnu, zatímco předchozí obyvatelé se rozdělili do různých skupin. Někteří členové Outlaws se přidali k Berserkerům, zatímco jiní se přestěhovali do zničené krajiny Ateris, kde nadále žijí jako psanci bez pravidel.

Albové se poučili z porážky v původním Elex a nyní budou hratelnou frakcí. Drasticky omezili používání Elexu poté, co viděli, jak efektivní může být Alb se skutečnými emocemi, když Jax svrhl Hybridy. Nadále nejde o veselou kopu, ale jejich bojová zdatnost z nich dělá zajímavou volbu.

Čtvrtou frakcí jsou Clerici, kteří jsou známí svou láskou k inženýrství a výrobě mocných bojových robotů poháněných Elexem. Clerici zaplatili vysokou cenu ve válce proti Albům. Nejenže přišli o svůj domov v Ignadonu, ale na bojišti padlo i mnoho jejich bratrů a sester.

Morkoni jsou zcela novou frakcí v Elex 2. Když na Megalan dopadl meteorit, někteří přeživší uprchli do podzemního systému tunelů a žili život v temnotě a strádání. Nedávno však začali opouštět svou izolaci a chtějí rozšířit své náboženství po celém Magalanu a vyhladit každého, kdo se jim postaví do cesty.

Elex 2 vyjde 1. 3. 2022 na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.