Z fanouškovského českého dabingu Kingdom Come: Deliverance se postupně vyklubal obrovský projekt se zvučnými jmény. Původně chtěli autoři nadabovat pouze filmečky. Nyní hodlají nadabovat celou rozsáhlou středověkou hru od pražského studia Warhorse, včetně dodatečného obsahu.

Ve hře uslyšíme například Jana Přeučila, Karla Zimu, Petra Gelnara, Evu Salvatore Burešovou, Elišku Braumovskou, Luboše Ondráčka, Jakuba Przebindu, Pavla Vítka nebo Daniela Vávru, autora Kingdom Come: Deliverance, v roli Hanuše.

Přečtěte si také: Prime Matter navrátí Painkillera a přinese Kingdom Come: Deliverance na Switch

Nadabování celé hry bude ještě nějaký čas trvat. Mezitím se můžete podívat na dabing cut-scén. Ty jsou rozděleny do čtyř částí. V současné době je dabing potvrzen pro PC verzi Kingdom Come: Deliverance. Konzole zůstávají otazníkem, ale autoři chtějí udělat vše pro to, aby se dabing dostal i na ně.

Na transparentním účtu se na podporu podařilo dohromady vybrat 986 282 korun. Více jsme se o dabingu rozepsali zde.

Hra Kingdom Come: Deliverance vyšla 13. 2. 2018 s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One od českého studia Warhorse a vydavatelské společnosti Deep Silver. O necelý rok později Warhorse Studios koupila společnost THQ Nordic za 33,2 milionu eur. V létě loňského roku byly oznámeny prodeje: 3 miliony kusů hry a 1,5 milionu dodatečného obsahu.

Ve Warhorse mají nadále v plánu pracovat na velkých hrách pro jednoho hráče. S největší pravděpodobností tvoří pokračování Kingdom Come: Deliverance.