Lidská civilizace byla zničena. Nic už není jako dřív a ulicemi se prohánějí hordy nemrtvých. Vaše skupinka přeživších se snaží přežít, ale zásob je málo, a smrt číhá za každým rohem. Tentokrát si počíhala na vás, jelikož jste byli infikování zombie virem, a je jen otázkou času, než se proměníte. Vydáváte se tedy na cestu. Jejím hlavním cílem je nelézt co nejvíce surovin pro vaše společníky a pravdu skrývající se za tímto strašlivým virem.

Přečtěte si také: Autor Bran Skeldalu ukazuje real-time roguelike strategii Tribe Nation

The Last Stand: Aftermath je zombie rogue-like titul, který vás zavede do apokalypsou zničeného světa. Jakožto jeden z infikovaných budete procházet náhodně generované herní lokace, sbírat zásoby a materiály, které vám poslouží k výrobě zbraní a dalších pomůcek. Nic ale netrvá věčně a zrovna vám se smrt drží v patách. Ať už padnete za oběť hordě nepřátel či smrtícímu viru, který vám koluje v žilách, nemusíte se strachovat. Zásoby a materiály, které necháte za sebou, budou moci zužitkovat vaši společníci. Navíc váš další přeživší bude benefitovat ze schopností a vylepšení, jež získal jeho předchůdce.

Titul měl původně dorazit pouze na PC přes herní platformu Steam. Nově se hry ale dočkají také konzoloví hráči, jelikož The Last Stand: Aftermath vyjde na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Pokud vás titul zaujal, můžete jeho vydání očekávat ve čtvrtém kvartále letošního roku.

"Náš tým je nadšený, že koncem letošního roku konečně přinese The Last Stand: Aftermath dlouho čekajícím fanouškům série (a snad i některým novým)," uvedl v tiskové zprávě ředitel Con Artist Games Chris Condon. "Jsme také nadšeni, že hra dorazí na konzole, o čemž jsme snili, už když jsme začínali tvořit hry."