Dark Alliance je kooperační RPG, které vás zavede do světa Dungeons & Dragons, přesněji do Icewind Dale. Do této ledové říše se můžete pustit až se třemi kamarády a společně se chopíte role jedněch z nejikoničtějších postav D&D vytvořených R. A. Salvatorem. K dispozici vám tedy bude Drizzt, Catti-brie, Bruenor a Wulfgar.

Vaším úkolem nebude nic menšího než se vypořádat s každou potvorou, zatímco budete pátrat po mocném artefaktu pojmenovaném Crystal Shard. Že se při své cestě střetnete s všemožnými monstry, je zaručeno. V cestě vám budou stát hordy goblinů, ledoví obři, bílí draci, Beholders a spousta dalších, protože v průběhu hraní narazíte na 30 druhů různých nepřátel.

K tomu, abyste se s hordami monster zvládli vypořádat, budete potřebovat kvalitní výzbroj a samozřejmě různé schopnosti a dovednosti. Proto každá z hratelných postav nabídne 50 různých bojových schopností a nášup dalších věcí, které vám budou k dispozici.

Vývojáři si jsou vědomi, že zapamatovat si takovou nálož schopností není nic lehkého, a tak přidali do Dark Alliance mechaniku zvanou Emergent Combat, která by vám s tím měla pomoci. Jak, je prozatím otázkou.

Od samého začátku bude dostatečně silní a jen tak něco vás nedokáže zaskočit. V průběhu hraní ale budete mít prostor k odhalení silných a slabých stránek svých schopností, útoků a zdrcujících komb, což vám umožní je plně ovládnout.

Jeff Hattem ze studia Tuque Games se zmiňuje o tom, že klidně můžete zběsile mačkat tlačítka a vaše postava bude epicky drtit vaše nepřátele. Pokud se do bojového systému ponoříte více, můžete se těšit na popravy, týmové kombinace a další podobné vychytávky.

Přečtěte si také: V Číně vyšla Nvidia RTX 4090 D. Má méně jader, ale přesto není levnější

Hru si sice můžete zahrát sami, ale nezmění to nic na tom, že je zamýšlena na hraní v kooperaci. O tom vypovídá i to, že jakou cestou se ve hře vydáte, je zcela ve vaší režii. Jednotlivé mise půjdou hrát v jakémkoliv pořadí, což vám může pomoci při uvádění kamarádu do světa Icewind Dale.

Dark Alliance vyjde ještě letos, přesněji 22. 6. na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintedno Switch a PC. To znamená, že již za pár měsíců se budete moci pustit do světa Icewind Dale, kde se střetnete s hordami nepřátel, nebezpečnými bossy a pokusíte se najít mocný artefakt Crystal Shard.