Nadějné RPG Forspoken od studia Square Enix a Luminous Productions se ukazuje po delší době v novém traileru. Ten se zaměřuje na hlavní protagonistku hry Frey Holland a její ocitnutí ve fantastickém světě Athia. Frey se totiž v Athii nenarodila. Je původem Newyorčanka, která nevyrůstala zrovna v přívětivém prostředí. Jednoho dne se před ní objeví magický portál, který ji přenese do magické Athie a navždy změní její život k nepoznání.

Athia není zrovna nejbezpečnější místo pro 21letou holku, která sotva umí používá místní magii. Na každém rohu se skrývá nebezpečí v podobě monster a nočních můr, které vám nedají spát. Budete se tak muset naučit různé magické dovednosti, díky nimž se dovede bránit temným silám. Ty vám navíc přijdou vhod v bojích s Tantas, místními vládkyněmi, které ovládají celou Athiu. Jejich poražení vám navíc pomůže najít cestu domů.

Frey nebude na své cestě sama, jelikož bude mít k ruce řadu postav, které ji budou dělat společnost a pomůžou jí zesílit. Mezi nimi je například Cuff, magický náramek a zároveň Freyin společník, dále také knihovnice Johedy a mladá žena Auden, která Frey ihned přijme a pomůže jí se v Athii postavit na nohy.

Bylo také odhaleno, kdo se bude podílet na tvorbě hudby pro Forspoken. Těšit se tak můžete na úžasný soundtrack, o který se postará Bear McCreary (God of War, The Walking Dead) a Garry Schyman (BioShock). Známá jména se nepostarají pouze o soundtrack, ale také o příběh celé hry. Psaní scénáře má totiž na starost Gary Whitta (Rogue One: A Star Wars Story), Amy Hennig (Uncharted), Allison Rymer a Todd Stashwick.

Forspoken vyjde na PC a PlayStation 5 příští rok na jaře.