Ponorkový simulátor Uboat obdrží v polovině měsíce velkou aktualizaci, která přidá plnohodnotnou kampaň 1939 a postará se o velká vylepšení. Vše s cílem vydat v příštím roce plnou verzi hry, aby hráči zjistili, jak žili němečtí námořníci během druhé světové války. Ponorka je jejich domovem, ale kdykoli se může stát jejich hrobem.

Původní plán počítal s vydáním plné verze letos. Ve hře ovládáte posádku, abyste mohli řídit ponorku. Starat se musíte o fyzické a duševní zdraví každého člena. Když je námořník hladoví, unavený a jeho nálada na dně, není šance vyhrát bitvu. Potěší přítomnost české lokalizace.

Kampaň 1939 umožní hráčům vydat se na cestu celou druhou světovou válkou, od jejího začátku 1. 9. 1939 až po kapitulaci Německa v květnu 1945. Její součástí je celá norská kampaň, minové aktivity poblíž britských ostrovů nebo mise inspirovaná filmem Ponorka (Das Boot).

Autoři zásadně přepracovali herní svět, aby zvýšili jeho autentičnost. Nejdůležitější přístavy ve hře, jako je La Rochelle, Wilhelmshaven nebo Bergen, byly od základu předělány pro historickou autentičnost, mají skutečný tvar, čtvrti a obranu. Jejich nové inkarnace jsou založeny na hodinách a hodinách výzkumu při procházení starých fotografií a knih.

Hráči si nyní mohou v mnoha z těchto přístavů objednat výstavbu velkých bunkrů určených speciálně k ochraně ponorek. Umožňují ponorkám bezpečně doplňovat zásoby, aniž by byly vystaveny nebezpečí ze strany nepřátelských letadel.

Další novinkou je simulace ročního období se sněhovou pokrývkou v zimě a listím měnícím barvu na podzim. Simulovány jsou také klimatické zóny s různorodým rostlinstvem mezi jednotlivými regiony.

Na kochání ale nebude čas. Spojenecké válečné lodě jsou počínaje koncem roku 1942 vyzbrojeny ježkem (hedgehog), protiponorkovým minometem. Ježek vypouští vysokou rychlostí sérii projektilů, které dopadají do vody a vybuchují při nárazu do trupu ponorky. Je to jedna z nejsmrtonosnějších protiponorkových zbraní, které měli Spojenci k dispozici.

Spojenci také podnikají masivní nálety na přístavy pod německou kontrolu. Nepřátele jsou nyní chytřejší díky vylepšené umělé inteligenci, jež jim umožňuje lépe odvodit, kde se ponorka nachází, aniž by při tom museli používat magické znalosti.

Dalším vylepšeným aspektem je řízení posádky. Alarm v ponorce mohou ovládat sami hráči. Poskytuje různé bonusy, ale při dlouhodobém zapnutí je neudržitelný. Posádka nově používá toalety, které mají přispět k celkovému ponoření do děje.

Uboat je dostupný v předběžném přístupu na Steamu za necelých 25 eur (cca 612 Kč). Aktualizace vyjde 15. 10. tohoto roku.