Měla to být hra, která bude pravidelně dostávat nový obsah, včetně dalších hratelných hrdinů, aby žila 10 a více let. Příběh Marvel's Avengers ale nezačal vůbec dobře a po dvou letech a několika měsících skončil.

Od listopadu loňského roku pro Marvel's Avengers nevyšla žádná aktualizace a vývojáři z Crystal Dynamics potvrdili konec vývoje. Teď se na oficiálním YouTube kanálu objevila zpráva od Ms. Marvel. Dabérka Sandra Saad se loučí s hráči. Jde o pomyslný konec i hry samotné, protože Ms. Marvel (Kamala Khan) je hratelnou postavou Marvel's Avengers a hlavní hrdinkou kampaně Reassemble.

„Po 30. 9. 2023 nemůžeme zaručit, že budeme schopni řešit problémy, které se vyskytnou v důsledku nepředvídaných okolností,“ upozornilo už dříve studio. Servery zůstávají nadále zapnuty.

Tým z Crystal Dynamics vytvořil Marvel's Avengers pro Square Enix. V květnu 2022 však firmu koupila Embracer Group, což byl zřejmě poslední hřebíček do rakve ambiciózní akce se superhrdiny Marvelu. V Crystal Dynamics se soustředí na nové dobrodružství Lary Croft v Tomb Raider, které vydá Amazon. Také ve spolupráci s týmem The Initiative pod Microsoftem pracují na oživení sci-fi akce Perfect Dark.