České studio Zima Software přináší malou ochutnávku z připravované počítačové hry Polda 7, která vyjde 15. 4. letošního roku na PC přes Steam. Hru najdete také ve všech větších obchodech s videohrami v České republice a na Slovensku.

Upoutávka má necelé dvě minuty a ukazuje přesně to, co fanoušci od Poldy chtějí. Vypadá to, že kultovní point-and-click adventura se vrací v plné parádě, včetně humoru hlavního hrdiny Pankráce, nezapomenutelného českého dabingu a podivných scén.

Upoutávku lze považovat také za představení dabérů české verze. Roztržitého detektiva Pankráce opět namluvit Luděk Sobota, zatímco jeho asistentku si vzala na starost Ivana Korolová.

Co fanoušky možná překvapí, tak je jedna věc. Na dabingu se podíleli herci ze seriálu Ordinace v Růžové zahradě. V roli krátkozrakého chirurga Čestmíra Rozmázla uslyšíme Petra Rychlého a nekompromisní vrchní sestru nadabovala Bára Štěpánová.

Dále tady máme Petra Jablonského jako milovníka přírody a filantropa. Mocného státníka Ronalda Trumpetu namluvil Tomáš Matonoha. Ve hře uslyšíme také Pavla Vondru, Bohdana Tůmu, Miroslava Táborského, Filipa Švarce, Pavla Rímského nebo Zuzanu Ďurdinovou.

Co na Pankráce čeká tentokrát? Záhadná zpráva Temného lorda Vedra a havárie kosmické lodi odstartují kolotoč událostí, které může vyřešit jen náš elitní detektiv Pankrác. S grácií sobě vlastní se pouští do akce a můžete si být jisti, že bezpečnost matičky Země je před šmejdem z vesmíru v těch nejlepších rukách.

DRUHÁ POSTAVA

Už to bylo naznačeno výše u dabingu. Poprvé v sérii nebude Pankrác na misi sám. Doprovod mu bude dělat sympatická parťačka, která s použitím ženských zbraní a s ladností kočky zasáhne tam, kde by po nájezdu našeho Pankráce zůstal jen chaos a zmar.

Dobrodružství zavede naše hrdiny na Celebritycon, setkání největších hvězd a mozků naší planety. Chtějí mimozemšťané unést výkvět lidské společnosti? Co před námi tají vůdci světových velmocí? Hrozí naší civilizaci nebezpečí, nebo je to všechno jinak?

  • Dvourozměrná ručně malovaná stylizovaná grafika
  • Špičková grafika a animace
  • Více než 40 herních obrazovek a stovky předmětů
  • Hvězdný dabing – Luděk Sobota, Bohdan Tůma, Valerie Zawadská, Petr Rychlý a další
  • Herní doba 12-15 hodin
  • Několik akčních meziher (box, házení mincí, startování traktoru a mnoho dalších)
  • Příjemná herní obtížnost

NA POLDU 7 SE SLOŽILI FANOUŠCI

Polda 7 v roce 2020 na HitHitu vybral více než 1,4 milionu korun. Studio Zima Software pro vývoj hry požadovalo 400 tisíc korun. Tato částka se vybrala za méně než 24 hodin. Producent a programátor Petr Svoboda byl během loňského léta hospitalizován a očekávaná adventura byla odložena.