Fanoušci hardcore RPG akce Lords of the Fallen mohou mít právem obavy. Polská firma CI Games opět změnila vývojáře, kteří se mají o vznik druhého dílu postarat.

Jedničku připravilo německé studio Deck 13, které pro druhý díl mělo odlišnou vizi a s CI Games se nedokázalo dohodnout. Výsledkem byla nová značka jménem The Surge. Tu Deck 13 vytvořili ve spolupráci s vydavatelstvím Focus Home Interactive. CI Games se obrátili na Defiant Studios, ale ani ti nakonec hru nevytvoří.

CI Games totiž nyní oznámili, že vývojem Lords of the Fallen 2 byl pověřen tým Hexworks. Jedná se o úplně nové studio se sídlem v Barceloně a Bukurešti. Financují ho přímo CI Games a výkonným producentem je Saul Gascon, který má na starost přibližně 25 zaměstnanců. Má jít o zkušené veterány, kteří mají za sebou vývoj AAA her, včetně těch hardcore a fantasy.

Přečtěte si také: Lords of the Fallen vám umožní upravit si hratelnost podle svého

Bohužel nevíme, v jaké fázi vývoje se Lords of the Fallen 2 nachází. Jisté ale je, že hra vyjde na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. S ohledem na velikost týmu nelze čekat žádný velký titul. Tomu nasvědčují i finanční prostředky na projekt - má jít o 5 až 7 milionů eur. Půjde o takzvanou AA+ hru

Připomeňme, že původně byla hra Lords of the Fallen 2 oznámena v roce 2014 a vyjít měla v roce 2017. Čekání ani zdaleka nekončí.