Akční adventura Days Gone, dle mého černý kůň loňského roku, který doplatil na svůj technický stav v době vydání a zhruba měsíc po něm. Přesto řadím novou PlayStation exkluzivitu na svém seznamu vysoko a těším se na pokračování - průměrné hodnocení v recenzích bylo 71 procent. To je po pozitivních prodejích více než pravděpodobné. Už dříve vývoji druhého dílu nasvědčovaly inzeráty, kterými studio Sony Bend hledalo nové zaměstnance.

V listopadu/novembru minulého roku režisér Christopher Reese ze Sony Bend v souvislosti s Days Gone řekl, že chtějí prozkoumat mnoho, mnoho různých cest a vdechnout světu více života. Nyní příchod druhého dílu de facto potvrdil Jeff Rossa. Tomu jeden z fanoušků adresoval tweet s prosbou o Days Gone 2. Rossa mu odpověděl „stay tuned” - v překladu zůstaňte na příjmu.

To pochopitelně nemůžeme brát jako oficiální potvrzení, ale je více a více jasné, že Days Gone 2 je ve vývoji a je jen otázka času, kdy se dozvíme první informace. Osobně bych Days Gone 2 očekával v období mezi lety 2021 až 2022. Tedy už jistě jako exkluzivitu pro PlayStation 5, což znamená, že ho Sony může naťuknout s představením nové generace konzole. Ta spatří světlo světa koncem letošního roku.

Days Gone vyšlo na jaře 2019 pro PlayStation 4, hra obsahovala české titulky. Naše recenze níže: