Aktualizace: A je to. Detektiv Pankrác v podání nezapomenutelného komika Luďka Soboty se vrátí. Tuzemské studio Zima software vybralo od fanoušků požadovaných 400 tisíc korun za méně než 24 hodin. Vývojáři se tak mohou pustit do vývoje nového dobrodružství. V něm se Polda podívá na Celebritycon, setkání největších celebrit světa a vyřeší případ tajemného mimozemského stroje. Sedmý díl bude těžší než ten šestý.

Více o hře se dočtete v textu níže. Hra by měla vyjít koncem příštího roku na PC.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Kultovní klasika Polda od studia Zima software se může vrátit. K oživení legendární detektivky potrhlého Pankráce v podání komika Luďka Soboty ale musejí pomoci fanoušci, aby vývojáři mohli sedmý díl vytvořit. V plánu mají, že se Polda podívá na Celebritycon, setkání největších celebrit světa a vyřeší případ tajemného mimozemského stroje.

Grafika má být v podobném duchu jako u šestého dílu s tím, že účast na projektu přislíbil výtvarník Karel Kopic. U předešlého dílu si mnoho hráčů stěžovalo na přílišnou jednoduchost, proto se vývojáři budou snažit, aby tento díl trochu více potrápil vaše mozkové závity. Příběh se bude točit okolo mimozemského letadla a festivalu zvaném Celebritycon. To je místo, kde se schází mnoho světových celebrit. Budeme je tedy parodovat a dělat si z nich legraci. Nakonec Pankrác opět vyřeší složitý případ a zachrání svět.

„Polda je, v Čechách a na Slovensku, velice populární počítačová hra. Máme za sebou již 6 pokračování, poslední vyšlo v roce 2014, první v roce 1998. Za tu dobu si tato série získala již řadu fanoušků a je u nás velice populární. Jde o detektivní příběhy, které řeší potrhlý detektiv Pankrác, jehož dabingu se bravurně ujal komik Luděk Sobota. I další role jsou nadabovány populárními českými osobnostmi,“ informuje studio u crowdfunding kampaně.

„Někdy kolem roku 1996 si tři spolužáci jednoho dne řekli: Uděláme hru! A jak řekli, tak učinili. Vylosovali si kdo bude kreslit, kdo bude programovat, kdo spát a pustili se do toho. A podařilo se jim to! A vznikla z toho jedna z nejúspěšnějších českých adventurních sérií, která se dočkala již šesti pokračování. Velkou zásluhu na tom měl i hvězdný dabing v čele s Luďkem Sobotou, Petrem Nárožným, Jiřím Lábusem, Sabinou Laurinovou a mnoha dalšími,“ dozvídáme se zákulisí celého příběhu.

Na vývoj sedmého dílu bohužel nemá Zima software dostatek financí. Proto se tvůrci obrátili na fanoušky a prostřednictvím serveru hithit.com zkoušejí vybrat 400 tisíc korun. V době psaní článku mají splněno 64 % (přislíbeno mají přes 257 tisíc od 166 lidí) a do konce kampaně zbývá 44 dní. Když peníze vyberou, práce na projektu začnou okamžitě a trvat by měly zhruba 1,5 roku. Polda 7 by tak mohl vyjít koncem příštího roku.

„Celý tým je již připraven na novém Poldovi pracovat a čekáme v podstatě jen na finance. Účast na projektu již přislíbily hvězdy českého dabingu. Hlavní postavu Pankráce opět nadabuje Luděk Sobota, ale máme domluveného i Jiřího Lábuse, Martina Dejdara, Bohdana Tůmu, Valerii Zawadskou a další zvučná jména.

Pokud se do vývoje pustíme, budeme vás, naše přispěvatele, pravidelně informovat o tom, v jaké fázi se vývoj nachází, abyste neměli strach, že o svou investici přijdete. Jsme zkušený a sehraný tým, práce na Poldovi nás všechny nesmírně baví a tento projekt považujeme za naši srdeční záležitost.“