Nedávno jsme přinesli příval novinek z Pokémon světa. Neuběhl ani týden a máme tu další informace, tentokrát k vysoce očekávanému Pokémon Sword a Pokémon Shield. Konalo se totiž živé vysílání Pokémon Direct, ve kterém jsme se během 15 minut dozvěděli, jak se celá série změní k nepoznání.

Zprvu nám byl ukázán nový trailer na hru samotnou, čímž se jen potvrdilo, že půjde o obrovský 3D svět s volnou kamerou. Mohli jsme vše vidět, jak se pokémoni volně pohybují po nádherném světě, který se skládá nejen z planin, ale i hor, pláží a pouští. 

Poté přišlo něco zcela nečekaného. Obrovské souboje. Doslova obrovské. Takže tu máme obrovský svět, obrovské pokémony, obrovská očekávání, a hlavně obrovskou pokémon komunitu, která konečně bude moct hrát spolu. V podstatě by se hra měla jmenovat Pokémon Obrovská Revoluce & Obrovský zážitek. Ale už dost anafor, pojďme se na vše podívat hezky zblízka.

Noví pokémoni

Jako první se nám představilo pět nových pokémonů. Wooloo je malinká načechraná ovečka, která určitě pod svým roztomilým zevnějškem skrývá bojovou duši. Hned následoval Gossipflow… teda Gossirfurr, sakra ale… Gossifleur! Jde o okvětní lístek, jež se může vyvinout do Eldegosse s mohutným afrem na hlavě. Obě dvě stádia mají speciální semínka, díky kterým můžou léčit jak lidi, tak pokémony. Předposledním modelem je Drednaw. Už podle badass jména můžeme poznat, že nepůjde o další plyšový přídavek do vaší postele. Jde o kousacího pokémona s odolným krunýřem. Pokud ovšem nejste zrovna fanouškem dlouhých romantických procházek, tak uvítáte přílet Corviknighta. Tento velký havran na první dojem sice vyvolává strach, přitom ale jde o váš dopravní prostředek, díky kterému budete moci rychle cestovat do míst, která jste již navštívili. Postupně se dočkáme představení dalších pokémonů, ale již teď víme, že narazíme i na staré známé napříč všemi generacemi. Snad se objeví i Roserade, protože jestli ne, tak si tvůrce fakticky podám.

 

Dynamax a Max Raid Battle

V Pokémon sérii se vždy posouvaly hranice. Nejdříve větší evoluce, později Max evoluce, Z krystaly a nyní Dynamax. Váš pokémon se zvětší do kolosálních velikostí a získá posílené útoky, či obranu. Tento silný útok lze použít pouze jednou za zápas. V novém regionu jsou zápasy opravdu oblíbené, a proto se zde nachází stadiony speciálně upravené na Dynamax souboje. Ale pozor, protože režim „zvětšení“ vydrží pouze tři kola.

 

Důležité jsou i Max Raid Battle. Spojíte se až s dalšími třemi svými přáteli a půjdete proti Dynamax verzím obyčejných pokémonů. Jejich objevení bude záviset na lokaci a počasí, kde se nachází. Některé budete moci v divočině chytit pouze až po poražení v Max Raid Battle.

 

 

Postavy

Jak už to vždycky bývá, každý region přináší nový profesory, mistry trenéry a společníky. Šampionem v Gala regionu je Leon, který nikdy nebyl poražen. I když je úspěšný, stále se jedná o přátelskou duši, která ráda každým pomůže. Má dokonce mladšího bratra Hopa. Hopík sní o překonání svého bratra a jeho motorem budete i vy, protože začnete dobrodružství ve stejný den a budete se neustále předhánět. Po dlouhé době došlo na změnu a místo profesora máme profesorku, konkrétně Magnolii, která se zabývá Dynamaxem. Má sličnou asistentku Soniu, jenž je její pravnučkou. A jak si krásně hraje s vlasy, no není to krása? 

 

Legendární pokémoni

Název dílu je vždy spojen s legendárním pokémonem. Proto název Shield a Sword vyvolal zmatené reakce. Psovitý pokémon s mečem v tlamě se jmenuje Sif. Cože, špatná japonská hra?! Pravým jménem je Zacian a jeho obrněným sokem jest Zamazenta.

 

Datum vydání

Hra vyjde již 15. listopadu ve dvou variantách: Sword a Shield. Poprvé dokonce bude možnosti si koupit dvojedici, která přichází spolu s vymazleným steelbookem. Jak jsme již zmínili, očekávání jsou obrovská a již teď se nemůžeme dočkat, až se vydáme na další pokémoní dobrodružství.