Mnoho hráčů se domnívalo, že Pokémon Legends: Arceus bude hra s otevřeným světem. Usuzovali tak především podle trailerů. The Pokémon Company však oznámila, že tomu tak nebude. 

Informace sice nikde nebyla uvedena, ale i přesto je zatím zřejmé, že nový titul bude podobný Monster Hunter. Místo toho, abychom úkoly hledali ve světě, tak si je vyzvedneme ve vesnici, která zároveň bude sloužit jako základna.

Pokémon Legends: Arceus bude umístěn do starší verze regionu Sinnoh a budete se snažit dokončit celý první Pokedex vůbec. Prvního pokémona si budete moci vybrat mezi třemi kandidáty, jmenovitě mezi Rowletem, Cyndaquilem a Oshawottem. Budete spolupracovat s tajemným profesorem, který cestoval různě po světě.

Hra vám umožní pozorovat pokémony, abyste se naučili, jak se chovají a reagují na různé situace. Následně se k nim připlížíte, namíříte na ně svůj PokéBall a doufáte, že je chytíte. Také budete moci použít nějakého ze svých pokémonů jako spojence při bitvě s jinými pokémony. Stačí pouze hodit Poké Ball do blízkosti divokého tvora, kterého chcete chytit, a bitva plynule začne.

Samotná hra vyjde na začátku roku 2022 na konzole Nintendo Switch, vytvořili ji vývojáři ze studia Game Freak a vydají ji The Pokémon Company a Nintendo.

Trailer na Pokémon Legends: Arceus