Niantic myslí na své hráče, a proto zcela upracuje systém „buddy“ po vzoru her jako jsou Pokémon Let's Go Eevee, nebo Pokémon Sword & Shield.

V Pokémon GO již dlouhou dobu můžete mít svého parťáka. Odměnou vám budiž candy potřebné pro jeho vývin a vylepšení. Nyní se svým parťákem budujete vztah, hlídáte jeho nálady a staráte se o něj, jak jen to jde. Stejně jako se svými přáteli získáváte se svým buddym srdce, které vám dodávají bonusy. Srdce získáváte krmením, hraním si v AR+ módu, chozením, nebo souboji v gymech. Čím více s pokémonem interagujete, tím se mu i lepší nálada. Pokud na svého buddyho kliknete a objeví se šťastný smajlík, bude sbírat candy dvojnásobnou rychlostí.

První úroveň vám umožní, aby vás pokémon doprovázel na mapě. Druhá úroveň přátelství dovolí vašemu parťákovi pomoct vám při chytání, nebo nosit různé herní předměty, které po cestách najde. Po dosáhnutí třetí úrovně vám bude parťák doporučovat zajímavá místa v okolí a na čtvrté úrovni budou dočasně zvýšená CP v soubojích.

Niantic si tak slibuje prohloubit vztah mezi hráči a jejich pokémony. Můžete dokonce AR+ mód propojit se svými přáteli. Hodně štěstí, pokud máte velkého pokémona, protože se zobrazují ve skutečné velikosti.