Nezdá se to, ale tohle masivní rozšíření pro Elite Dangerous se pomalu, ale jistě blíží. Bylo sice oznámeno už letos na jaře, ale dorazí až začátkem příštího roku. To vůbec nevadí a je dobře, že vývojáři nikam nespěchají, jelikož se jedná o expanzi, která bude hru definovat několik dalších let.

Díky Odyssey se budete moci podívat na povrchy samotných planet, na kterých bude spousta věcí k prozkoumávání. A jak už tomu u Elite Dangerous bývá, nečekejte nic, co by vás vodilo za ručičku. To, jak budete planety prozkoumávat, co na nich uděláte nebo s kým se pustíte do sváru, je čistě jen na vás.

O posledním zmiňovaném si můžeme povědět něco více, jelikož vývojáři z Frontier Developments se souboji věnovali ve svém nejnovějším videu, ve kterém jsme mohli vidět, jak souboj z pohledu první osoby zapadá a funguje v Elite Dangerous.

Jelikož se nacházíme ve světě, kde se to hemží vesmírnými loděmi a další pokročilou technologií, neočekávejte, že dojde pouze na souboj muže proti muži. Do bitvy se totiž můžete zapojit jakožto voják z povrchu planety, pilot svého vesmírného plavidla nebo řidič pozemního vozítka RSV.

Tím, že je ve hře tolik možností se otvírá cesta více taktickým soubojům. Vůbec nebude divné, když bitva s vašimi nepřáteli začne ve vesmíru a skončí na povrchu planety či naopak. Hlavní designér Gareth Hughes se k souboji vyjádřil takto: „Přijetí lodí, SRV a pěších vojsk ve stejném bojovém prostoru nám umožňuje nejen to, aby po sobě lidi stříleli, ale také nám to otevírá příležitosti k taktičtějšímu hraní.“

Veškeré zbraně, na které během svého hraní narazíte, se dělí do tří kategorií. Těmi jsou plazmové zbraně, laserové zbraně a kinetické zbraně. Kromě toho, že každý typ nabídne trochu jiný styl hraní, si také můžete ve videu všimnout zvukové stránky jednotlivých zbraní, která je pěkně detailní. Což se dá u studia jako je Frontier Developments očekávat, když jsou svým zvukovým designem proslulí.

Je vidět, že si tvůrci dávají na všem opravdu záležet a vše propracovávají do nejmenších detailů. Ke slovu se dostalo i to, jak by měla být veliká vaše postava oproti vaší lodi, na kterou jste se dosud nemohli podívat zvenčí. Budete moci skenovat flóru jednotlivých planet, podívat se na různé základny, vesmírné a planetární přístavy a spousty dalšího.

Jestli už máte s Elite Dangerous zkušenosti, tak se na Odyssey jistě těšíte a pokud jste o téhle hře ještě neslyšeli a rádi se touláte nekonečným vesmírem, počkejte na začátek příštího roku a pusťte se do Elite Dangerous: Odyssey, jelikož vesmírnou hru takové kalibru jen tak nenajdete.