Je to boj s větrnými mlýny, který nejde zastavit, ale lze ho omezit a zmírnit jeho dopad na hráče. Provozovatelé multiplayerových her to moc dobře vědí a Activision v poslední době investoval značné prostředky do ochrany Ricochet, která je postupně vylepšována.

Nyní tým kolem Ricochetu přichází s novým trestem pro cheatery. Jakmile je takový hráč identifikován, jsou mu odebrány všechny zbraně. Je mu také znemožněno používat pěsti. Stává se tak zcela neškodným pro ostatní hráče.

Další dva nástroje jsou starší. Damage Shield zvyšuje ochranu hráčů před podvodníky. Díky němu si hráči uvědomí, že na ně někdo střílí, a mají tak větší šanci se podvodníkovi pomstít.

Pak tu máme maskování, které způsobí, že se oběť podvodníka po zásahu stane neviditelnou. Cheater hráče nevidí, nevidí jedno střely, a dokonce ani nic neslyší.

Cílem je zmírnit dopad cheaterů na hru a zároveň je udržet dostatečně dlouho na to, aby vývojáři shromáždili data, která jim pomohou podvodníky v budoucnu zastavit.

Ricochet funguje v Call of Duty: Vanguard a Call of Duty: Warzone. Aktivní bude také v Call of Duty: Modern Warfare 2 a Warzone 2.0.