Aktualizace: Při včerejším popisu dodatečného balíčku Wrath of the Druids jsme netušili, že o pár hodin později ho Ubisoft odloží. Francouzská vydavatelská společnost se omlouvá hráčům. DLC nevyjde 29. 4., ale až 13. 5.

Odklad o dva týdny vývojáři v současné době neobjasnili. Slibují ale, že brzy zveřejní další informace.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

První rozšíření příběhu vikingského Assassin’s Creed Valhalla nás z Anglie zavede do Irska, kde odhalíme tajemství starodávného a tajemného druidského kultu. Ubisoft nyní zveřejnil podrobnosti o tom, co od expanze můžeme čekat.

„Ve Wrath of the Druids jsme přibližně osmdesát let po prvním vpádu Vikingů do Irska a 40 let po jejich prvním osídlení v Dublinu,“ vysvětlil Hugo Sahuquet z Ubisoftu. „Důvody jsou stále nejasné, ale na rozdíl od Anglie se Vikingové spojili rychleji s irskou kulturou. V době rozšíření je generace zrozena ze sňatků mezi severskými a gaelskými lidmi. Tato manželství byla využívána jak severským, tak irským lidem k zajištění ochrany, půdy nebo pomoci. Z Dublinu se brzy stalo velmi kosmopolitní město.“

To je velký rozdíl od Anglie. Jistě, Lunden je domovem Angličanů i Dánů, ale nikdy se navzájem neintegrovali tak jak Irové a Vikingové.

Přečtěte si také: CD Projekt je odhodlán opravit Cyberpunk 2077

Příběh Wrath of the Druids se odehrává poté, co velekrál Aed Findliath porazil Vikingy. Jejich rozšiřování v Irsku tedy skončilo a Findliath jmenoval králem Dublinu Barida mac Imaira, jenž má být jednou z hlavních postav příběhu. Scénáristé z Ubisoftu si představovali, že Barid byl vybrán z důvodu, že je onou novou generací (měl mít vikinského otce a irskou matku). Přestože bylo Vikingům nadále umožněno vládnout Dublinu, tak od té doby neměli žádnou naději na dobytí Irska.

Místo dobývání Irska se Vikingové zaměřili na obchodování s Iry a byli irskými králi běžně využíváni jako váleční žoldáci. Další důležitou postavou příběhu Wrath of the Druids je právě Flann Sinna, irský velekrál, jenž se dohodl s Vikingy a ti se zapojili do jeho válečného tažení. A právě to je začátek nového příběhu hry Assassin’s Creed Valhalla.

Vypadá to, že tentokrát budeme s „původními“ obyvateli více spolupracovat. Dle oficiálních zpráv se máme seznamovat se členy kultu a postupně získávat vliv u gaelských králů. Největší lákadlo tak představuje zcela nová země s možností dobývat nové pevnosti a ovlivňovat obchodní systém Dublinu.

S těmito historickými detaily vývojářům z Ubisoftu pomáhali vikinští a irští odborníci na historii, aby byla zachována přesnost příběhu: profesorka Clare Downham z University of Liverpool a profesor Sean Duffy z Trinity College Dublin.

DLC se bude prodávat od samostatně za 25 eur (cca 650 Kč) a je pochopitelně součástí Season Passu. V létě bude následovat The Siege of Paris s obléháním Paříže a bojem proti elitním jednotkám Karla III. Tlustého.