Po detailech o střídání ročních období a polích a prvních gameplay záběrech a dalších detailech jsme se dozvěděli podrobnější informace o nových plodinách ve Farming Simulatoru 22.

Proč si tvůrci vybrali hrozny, olivy a čirok? Nejzřejmějším důvodem je, že přinášejí do hry nové a zajímavé typy strojů a zpestřují herní zážitek. Hrozny a olivy se vážou na další herní mechanismy. Například na nové výrobní řetězce. Vinná réva se umísťuje ručně a je součástí nového a vylepšeného systému budování. Hrozny a olivy jsou navíc více než vhodné pro zbrusu novou mapu zasazenou do středomořského podnebí.

Přečtěte si také: Nejúspěšnější aktualizace GTA Online a Returnal megahitem

Čirok je zase velmi oblíbený v Severní Americe a Farming Simulator 22 nabídne mapu Elmcreek inspirovanou Středozápadem.

Stroje použité pro pěstování hroznů a oliv jsou ve srovnání s běžnými polními pracemi velmi malé a specializované. Pracovní šířku mají přibližně 1 až 1,5 metru. S velkým traktorem mezi vinnou révou neprojedete. Prací mezi vinicemi strávíte více času, ale výsledek bude stát za to. Jen mějte na paměti, že se stroji musíte podél vinné révy manévrovat opatrně.

Nejprve je nutné zasadit vinno révu. Přes nový systém budování (o něm nám studio Giants Software prozradí detaily později) umístíte na svá pole řádky vinné révy a vytvoříte vinici. Poté musíte mulčovat rostoucí trávu mezi vinicemi a kultivovat, aby rostliny vyrostly do svého plného potenciálu.

Pomocí speciálních strojů na hnojení postřikujete rostliny, abyste zlepšili výnos. Stejně jako u jiných plodin. Po sklizni speciálními sklízecími stroji musíte listy ostříhat, aby hrozny mohly znovu vyrůst. To je nutné pouze u hroznů, u oliv to není potřeba.

Pokud budete hrát s aktivovaným sezónním růstem, musíte dbát na kalendář plodin. Hrozny a olivy je třeba sázet od března do konce června. Co se týče sklizně, hrozny budou připraveny od září do konce října. Olivy je třeba sklízet v říjnu. Naopak čirok je třeba vysévat od dubna do května a sklízet od srpna do konce září.

Přečtěte si také: Bus Simulator 21 se chlubí největším vozovým parkem v historii série

Sklizní a prodejem plodin to končit nemusí. Hrozny, olivy a čirok můžete zpracovat ve výrobním závodě. I zde máte několik možností. Hrozny lze zpracovat na hroznovou šťávu, nebo dokonce na rozinky. Ty pak můžete dodávat do dalších výrobních závodů, například do továrny na výrobu obilovin nebo na prodejní místo, například do supermarketu. Olivy můžete odvézt do lisovny oleje a zpracovat je na olivový olej. Čirok jako druh obilí lze v obilném mlýně zpracovat na mouku.

Farming Simulator 22 vyjde 22. 11. letošního roku s českými titulky. Zahrát si budete moci na PC, Mac, PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One a Stadia.