Od září minulého roku čekají hráči bezplatné střílečky Valorant na novou mapu. Společnost Riot Games konečně oznámila, že součástí páté sezóny bude nová mapa pojmenovaná Pearl.

Pearl je podvodní mapa inspirovaná portugalskou kulturou, první svého druhu ve Valorantu. Seznamujeme se s ní prostřednictvím traileru vyprávějícím o svátku Sanctuary Day. Dozvídáme se, že společnost Kingdom Industries staví bublinu kolem podvodního města, aby zabránila klimatické katastrofě.

Pearl bude osmou mapou ve Valorantu. V poslední době se vývojáři soustředili zejména na nové agenty. Mapa bude spuštěna 22. 6. letošního roku a půjde o první mapu odehrávající se v Omega Earth (Země Omega), která odemkne zcela nový příběhový oblouk.

Riot se rozhodl, že dva týdny po spuštění bude mapa nedostupná pro kompetitivní hry, tvůrci chtějí, aby si hráči na nové oblasti nejprve zvykli.

Také dojde na zcela novou kompetitivní hodnost známou jako Ascendant. Tato hodnost se bude nacházet nad Diamond (diamantovou), ale pod Immortal (nesmrtelnou). Nyní totiž dochází k tomu, že moc hráčů má bronzovou nebo stříbrnou hodnost.