Tak to je ono. Takhle měla vypadat zrušená third-person střílečka Duke Nukem Begins od Gearboxu a 2K Games. Studio na ní pracovalo v roce 2008 a nyní se díky jednomu z animátorů, kteří se na projektu podíleli, můžeme podívat na prototyp traileru. Ten ukazuje akci, létající střeva a spoustu ironie.

Duke Nukem Begins měla být střílečka z pohledu třetí osoby s možností kooperace pro čtyři hráče. Příběh měl sledovat začátky známého hrdiny. Navzdory zajímavé vizi a zapálení vývojářů projekt nikdy nevznikl. Vývoj byl přerušen v roce 2009 z důvodu právních sporů Gearboxu s 3D Realms, společnosti se nedokázaly dohodnout, kdo vlastní práva na Duke Nukem. Některé prvky byly později použity pro nepříliš úspěšný Duke Nukem Forever.

„Společnost Gearbox nás [Janimation] najala, abychom vytvořili [...] animovanou verzi toho, jak bude Duke Nukem Begins vypadat. Vedl jsem tento projekt a byl jsem zodpovědný za vývoj postavy, včetně návrhu a modelování Duka. Dali jsme do toho všechno, abychom vytvořili nejlepší film v historii Janimation. Bohužel jsme poté zjistili, že hra byla zrušena kvůli právním problémům,“ uvádí animátor Gregor Punchatz. Ten dříve pracoval na modelech příšer pro první díl Dooma.

„To nás zlomilo, protože jsme si představovali, že nám tento projekt pomůže vstoupit na trh s trailery velkých vydavatelů. Na tento projekt jsem stále nesmírně hrdý, a proto ho vydávám i po 13 letech. Každý, kdo na něm pracoval, si zaslouží, aby ho viděl celý svět.“

Fanoušci doufají, že se Gearbox Software k Duke Nukem vrátí. Známé studio stojící za komiksovou střílečkou Borderlands spadá pod švédský holding Embracer Group (THQ Nordic, Deep Silver, Koch Media, Warhorse Studios, Saber Interactive), který nedávno koupil 3D Realms.