Arkádové závody Need for Speed Heat se blíží plnou rychlostí na startovní rovinku, vyjdou již 8. listopadu na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Jak víme z předchozích měsíců, nový díl kdysi slavné série nás zavede do fiktivního světa pojmenovaného Palm City, pro které našli vývojáři inspiraci v americkém Miami.

Město a jeho okolí si užijeme ve dne i v nocí. Přes den se budeme účastnit legálních závodů v rámci šampionátu, zatímco pod rouškou tmy si budeme u policejních jednotek koledovat o malér v nelegálních závodech. O NFS Heat se dá tedy mluvit jako o novodobých nástupcích oblíbených dílech Underground a Most Wanted. K tomu si přidejte ještě Shift a Carbon.

Spojení těchto čtyř dílů by nemuselo být špatné. Záleží pochopitelně na obsahu, který hra nabídne. Plus na jízdním modelu, jenž se od předchozích her dle všeho moc nezměnil. To ale dnes nerozlouskneme. Místo toho se podíváme na mapu, kterou přinesla polská fanouškovská stránka NFS Polska.

Palm City má zachytit atmosféru Most Wanted z roku 2005 a legendárních Undegroundu. Tvůrci ze studia Ghost Games dlouho hledali město, u něhož by se mohli inspirovat. Nechtěli ale město, které již v sérii bylo. Volba padla na Miami, multikulturní město s úžasných street artem, které je pulzující a plné neonových světel. Miami je ve filmech a seriálech často prezentováno jako slunné místo s palmami, v Need for Speed Heat ale zažijeme měnící se podmínky. Závodit budeme při zataženém počasí nebo dešti.

Samotné Miami by k vytvoření mapy nestačilo. Proto přichází na řadu pohoří Blue Ridge ze státu Georgie (Appalačské pohoří), aby vývojáři zajistili potřebnou rozmanitost mapy - kromě pěkných silnic a dálnic i horské cesty. Máme tady obrovské město a oblast s panoramatickým výhledem. Než ale tohle všechno začalo vznikat, navrhli v Ghost Games jednotlivé silnice a dálnice, aby bylo ježdění po otevřeném světě rychlé, plynulé a nepřetržité akce. Vše potom přizpůsobili krajině a přidali orientační body, obtížné technické trasy a odstranili slepé uličky.

Svět NFS Heat má být hustě naplněn prvky, které usnadní boj s policií. Především tedy rampy a billboardy, zatímco na čas můžete zapomenout při hledání skrytých sběratelských předmětů, včetně aut a různého vylepšení pro váš vůz. Když už se bavíme o billboardech, tak jejich nalezení (společně se sběratelskými předměty) má být jednodušší - jsou umístěny na snadno přístupných místech.

Rozlohu samotné mapy bohužel neznáme. Místo toho víme, že na okraji města můžeme čekat dlouhou dálnici, na jihozápadě velkou průmyslovou zónu, uprostřed přístav plný kontejnerů určený pro náročné časové výzvy, severozápad je ve znamení kamenolomu, který jsou vhodný pro testování terénních vozů, a na jih od města najdeme obrovský komplex skladů a testovací zařízení pro odpálení raket.

Pokud byste přesto chtěli nějaké porovnání, tak v Palm City a jeho okolí má být o 100 kilometrů více silnic než na mapě Fortune Valley z NFS Payback.