V létě na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem byla naťuknuta 4X strategie Humankind od Segy, která má hráčům přinést možnost vybudovat vlastní lidskou civilizaci a rozvíjet ji. Hra se připomenula i na The Game Awards 2019 skrze dvouminutový gameplay trailer, jenž láká na váš příběh. Budete si totiž moci vytvořit vlastní postavu pro dobytí světa v rámci vlastní civilizace, která může být kombinací až 60 různých kultur. Můžete zkombinovat Římany a Vikingy. Nic vám v tom nebude bránit.

Vzhled vašeho avatara se bude vyvíjet v závislosti na vaší hře, dosažených úspěších a na tom, jak rozvíjíte svou civilizaci. Svou postavu můžete postupně vylepšovat a odemknout jedinečné vzhledy, které využijete i v multiplayeru pro 8 hráčů.

Titul je vyvíjen francouzským vývojářským týmem s názvem Amplitude a tato společnost si pro nás připravila svůj vlastní vývojářský deník. První díl nám představí samotné studio, ale také základní myšlenky, na kterých je postavena hra Humankind. Bohužel stále nejsou připraveni nám prozradit to nejdůležitější: Kdy si budeme moci hru zahrát. 

„Máme studio plné talentovaných, inteligentních lidí, kteří jsou připraveni vytvořit komplexní, přístupnou a krásnou historickou strategii,“ říká Jeff Spock jeden ze spoluzakladatelů a příběhový ředitel. Spolupracujeme také s historiky, abychom se ujistili, že detaily, které přidáváme do hry, jsou tak autentické jak jen mohou být. Naším cílem je dát hráči historicky přesný materiál, ze kterého však už každý bude stavět cokoliv jen chce.”

Senior designér William Dyce zase mluví o tom, jak je pro jejich hru velmi důležitým tématem multikulturalismus. Cesta historií ve hře Humankind má být fascinujícím příběhem. Je zde totiž obrovská řada národů s odlišnými dovednostmi a znalostmi. Ty se od sebe navzájem učí, a tak vznikají nové věci a technologie. Je to také hra o alternativní historii. Dozvíme se tak, co by se stalo, kdyby Římská říše vydržela dodnes, či jak by to vypadalo, kdyby se Babyloňané potkali se Samuraji.

„V Humankinde máte jednu obrovskou inovaci, což je schopnost vytvořit svoji vlastní civilizaci spojením až 60 různých kultur a nemůžeme se dočkat, co s touto možností hráči dokážou,“ ukončuje celé povídání Romain de Waubert, zakladatel a kreativní ředitel společnosti Amplitude.