Počet předplatitelů služby Xbox Game Pass roste. Za poslední rok končící 30. 6. 2021 získalo výhodné předplatné o 37 procent více předplatitelů. Přesto ale Xbox Game Pass nedosáhl na růst 48 procent, který si Microsoft stanovil. Během předchozích 12 měsíců růst vystřelil o 86 procent a překonal dřívější cíle samotného Microsoftu. To ale bylo pravděpodobně zapříčiněno celosvětovou pandemií covidu-19 a omezením pohybu.

Americká společnost považuje předplatné za klíčový cíl své herní divize. V lednu tohoto roku jsme slyšeli, že Xbox Game Pass má 18 milionů lidí. To je poslední oficiální údaj. Minulý měsíc šéf Take-Two Strauss Zelnick uvedl 30 milionů předplatitelů. Toto optimistické číslo ale Phil Spencer z Xboxu nepotvrdil.

Jez Corden z Windows Central uvedl, že Xbox Game Pass měl k 20. 4. 2021 nějakých 23 milionů předplatitelů. To by znamenalo, že se uživatelská základna za rok více než zdvojnásobila. Pokud by tato dynamika pokračovala i po uvedení letošních velkých hitů, jako je Forza Horizon 5 a Halo Infinite, zdá se, že 30 milionů by bylo v té době již dosažitelných.

Uvidíme, zda nám Microsoft prozradí více při oslavách 20. výročí Xboxu. Speciální stream se bude konat 15. 11. od 18:00 našeho času. Snad nepřestane společnost uvádět počet předplatitelů stejně jako už dlouhou dobu neuvádí prodeje svých konzolí (začalo to v době Xboxu One a pokračuje u Xboxu Series X/S).

Menší růst Xbox Game Passu ale neznamená, že se na službu Microsoft vykašle. Do konce října dorazí dalších 11 her, včetně očekávaného pokračování real-time strategie Age of Empires. PC hráči si budou moci užít také střílečku Outriders.

Ostatně, od zástupců Microsoftu jsme už několikrát slyšeli, že Xbox Game Pass je dlouhodobým projektem. Analytici plán přirovnávají k Netflixu. Streamovací gigant na poli filmů a seriálů začal vydělávat teprve nedávno.

Podívejte se na celý seznam her, které do konce října dorazí do Xbox Game Passu:

  • Into the Pit (Cloud, konzole a PC) - k dispozici
  • Outriders (PC) - k dispozici
  • Dragon Ball FighterZ (Cloud a konzole) - od 21. 10.
  • Echo Generation (Cloud, konzole a PC) - od 21. 10.
  • Everspace 2 (Game Preview) (PC) - od 21. 10.
  • Age of Empires IV (PC) - od 28. října
  • Alan Wake's American Nightmare (konzole a PC) - od 28. 10.
  • Backbone (konzole) - od 28. 10.
  • Bassmaster Fishing 2022 (Cloud, konzole a PC) - od 28. 10.
  • Nongunz: Doppelganger Edition (Cloud, konzole a PC) - od 28. 10.
  • The Forgotten City (Cloud, konzole a PC) - od 28. 10.

Do 31. 10. službu opustí hry Carto (cloud, konzole a PC), Celeste (cloud, konzole a PC), Comanche (PC), Eastshade (cloud, konzole a PC), Five Nights at Freddy's (Cloud, konzole a PC), Knights & Bikes (konzole a PC) a Unruly Heroes (cloud, konzole a PC).