Battlefield 2042 nedokáže zaujmout hráče, na Steamu mají dokonce starší díly Battlefield 1 a Battlefield 5 více hráčů než hra, co vyšla na podzim loňského roku.

Problémy Battlefieldu 2042 začaly už v den vydání. Hráči byli zděšeni kvalitou válečné first-person střílečky. Studio DICE do konce roku připravilo několik důležitých aktualizací, ale hráči už dlouho čekají na novinky, které by titul oživily. Vývojáři stále nespustili první sezónu, a tak není divu, že komunita postupně ztrácí trpělivost a vrací se k předchozím dílům.

K Battlefieldu 5 z roku 2018 se hráči začali vracet už koncem roku. Zajímavé ovšem je, že nově má i Battlefield 1 z roku 2016 více hráčů než Battlefield 2042 z roku 2021. Přitom nový díl vznikal několik let, pracovalo na něm více týmů a Electronic Arts do něj vkládala velké naděje.

Otázkou je, jak to bude nyní. DICE plánovali řadu nového obsahu. Ale pokud o Battlefield 2042 nemají hráči zájem (data z Originu, PlayStationu a Xboxu neznáme), tak je dost možné, že budou muset přehodnotit plány.

Situaci nepomáhá ani Valve. Steam vyhověl hráčům, kteří požádali o vrácení peněz za Battlefield 2042, a to i přesto, že tyto žádosti nesplnily pravidla. Aby hráči mohli dostat své peníze zpět, musejí obvykle ve hře strávit méně než dvě hodiny a museli ji koupit do 14 dnů od podání žádosti. Někteří hráči píšou, že na Steamu mají štěstí, protože přes Origin, PlayStation a Xbox není možné zažádat o vrácení peněz, přitom situace je tam podle mnohých v podstatě stejná.