Ve středu byla oficiálně zrušena E3 2020, která se měla v novém stylu odehrávat v Los Angeles ve dnech od 9. do 11. 6. Společnosti z celého světa plánovaly ukázat své nové hry a Microsoft sliboval další šťavnaté detaily o Xboxu Series X, zatímco Sony už dříve hlásila, že se nezúčastní. Pořadatelé E3 hledají alternativní cestu a snaží se o dohodu s ostatními, aby společně živě vysílali své novinky.

Phil Spencer z Microsoftu potvrdil, že místo E3 budou vysílat živě. Podrobnosti se dozvíme v nadcházejících týdnech. Spencer uvedl, že E3 byla vždy důležitým okamžikem pro Xbox. „Vzhledem k tomuto rozhodnutí oslavíme novou generaci her s komunitou Xboxu a všemi, kteří rádi hrají, prostřednictvím digitální události,“ dodal šéf Xboxu.

Francouzský Ubisoft tuhle cestu zvažuje. Konkrétně zkoumá možnosti digitálního zážitku. „Zdraví a bezpečí našich týmů, hráčů a partnerů je naší nejvyšší prioritou. I když jsme zklamáni, plně podporujeme rozhodnutí ESA zrušit E3 2020. E3 je a bude i nadále okamžikem, kdy se sejdeme jako komunita a sdílíme naši lásku k hrám. Prozkoumáme další možnosti digitálního zážitku, který nám umožní sdílet všechny vzrušující zprávy, které jsme naplánovali. Zůstaňte naladěni na další informace,“ uvedl Ubisoft.

Nintendo také zvažuje různé způsoby, jak se v letošním roce spojit se svými fanoušky. Japonská společnost uvedla, že po zrušení E3 2020 kvůli obavám z koronaviru bude ve svých marketingových plánech po zbytek roku flexibilní. Lze předpokládat, že Nintendo připraví další díly svého Directu.

Přijít bychom nemuseli ani o netradiční tiskovou konferenci v podání Devolver Digital. Firma má plány uspořádat tiskovou konferenci ve formě živého streamu a prý možná i něco víc.

Rozhodnutí zrušit E3 chápe i Square Enix. Společnost slibuje, že se v průběhu roku dozvíme nové informace o připravovaných hrách, včetně několika překvapení. Také vedení této firmy hledá další možnosti, jak vše s fanoušky sdílet.

Square Enix v oficiálním prohlášení zmínila hry pro letošního rok i další tituly, které vyjdou na novou generaci konzolí. Japonská společnost je přesvědčena, že má line-up her, který je nejsilnější za celou existenci firmy.