Po necelých třech měsících a dvou hotfixech obdržel Cyberpunk 2077 větší aktualizaci. Patch 1.23 se zaměřil především na opravu chyb a problémů v úkolech s cílem vylepšit zážitek hráčů ve světě Night City.

Do toho bylo vylepšeno spawnování postav ovládaných umělou inteligencí, aby nedocházelo k většímu množství klonů NPC na jednom místě. Správně by měl konečně fungovat kybernetický software Cataresist a v některých situacích by už nemělo docházet k problémům s vizuální stránkou hry.

Dalším plusem je kradení aut. Pokud zabijete řidiče, abyste mu ukradli auto, tak by se už mrtvola neměla zaseknout v karoserii.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 se vrací na PlayStation Store

CD Projekt RED si posvítil také na obecnou stabilitu a výkon. Opraveno bylo mnoho pádů animací, uživatelského rozhraní, scén, fyziky a herních systémů. Vývojáři měli optimalizovat paměti a vylepšili správu paměti v různých systémech, včetně konzolí.

U PC byl konkrétně opraven problém, kdy nebylo možné kliknout na tlačítko upgradu při hraní v rozlišení 1280x720 a ve Steam verzi by konečně nemělo blbnout nastavení lokalizace. Hra by si měla vzít výchozí nastavení z klienta služby Steam.

U Xboxu by nemělo docházet k tomu, že se nabídka Pauza sama otevřela poté, co Xbox guide a Pause Menu zavřete v rychlém sledu za sebou.

Na PC má patch 1.23 nějakých 1,5 GB.

Přečtěte si také: Komediální kompilace chyb Cyberpunku 2077 před jeho vydáním

Cyberpunk 2077 vyšel koncem minulého roku s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S funguje hra prostřednictvím zpětné kompatibility. Silnější hardware next-gen konzolí od Sony a Microsoftu je i přes absenci vylepšení ze strany vývojářů znát. CD Projekt RED plánuje v budoucnu vydat bezplatnou aktualizaci s vylepšením pro PS5 a Xbox Series X/S.

Sony za pár dnů vrátí Cyberpunk 2077 zpět do PlayStation Store, doporučuje ale hráčům hrát hru na PS4 Pro a PS5 - ne na základní PS4 a PS4 Slim.