Dnes v devět ráno byly po celém světě spuštěny předobjednávky na Xbox Series X a Xbox Series S. Po kusech určených k předobjednávce se rychle zaprášilo. Gigant v podobě Amazonu vyprodal své alokované kusy za pouhých 20 minut po spuštění. V Austrálii se nová generace Xboxu vyprodala za 15 minut a podobě to bylo také ve Velké Británii. V českých obchodech by - v době psaní článku - nějaké volné kusy ještě měly být.

V návaznosti na předobjednávky odhalila americká korporace příslušenství, které si hráči budou moci ke konzoli pořídit. Jmenovitě jde o již dříve potvrzený a představení ovladač. Bezdrátový gamepad byl mírně vylepšen s texturovanou rukojetí, hybridním D-padem a tlačítkem pro sdílení. Ovladač si můžete pořídit například v novém modro-bílém provedení a užít si s ním hraní na celé řadě zařízení, včetně Xbox Series X, Series S, Xbox One, Windows 10, iOS a Android. Samozřejmě nechybí klasický černý a bílý model Xbox ovladače. Všechny varianty se prodávají za 1 599 Kč.

Xbox gamepad můžete připojit k počítači nebo tabletu/mobilu pomocí kabelu USB-C. Microsoft prodává rovněž adaptér pro Windows 10 a další zařízení za 699 Kč.

Jako další je tu Play and Charge Kit za 599 Kč. Ten umožňuje nabíjet ovladač během hraní nebo ve stand-by režimu.

Přečtěte si také: Microsoft koupil Bethesdu s hrami jako Doom, Elder Scrolls, Fallout nebo Wolfenstein

Microsoft rovněž oznámil, že od 14. 10. 2020 do roku 2021 bude mimo provoz Xbox Design Lab pro navrhování vlastních Xbox ovladačů.

Ze současné generace jsou v prodeji headsety a další příslušenství. Vše kompatibilní s Xbox Series X a Series S.