Není tomu ani týden, co jsme psali, že střílečku Battlefield V čeká v létě poslední velká aktualizace a už je tu další konec podpory. Tentokrát pro Star Wars: Battlefront 2 z roku 2017.

Po více jak dvou letech obsahu zdarma je [naše] vize pro Star Wars: Battlefront 2 kompletní,” hlásá ve svém nadpisu oficiální blogový příspěvek ohlašující konec velkých aktualizací. V něm se ve zkratce dočteme, že je dnešní aktualizace, The Battle on Scarif, poslední a kromě údržby serverů, herních výzev, eventů a všeobecné podpory formou patchů už se hra ničeho dalšího nedočká.

Poslední aktualizace přitom mj. nabídne novou mapu Scarif a upravenou verzi mapy Crait pro Heroes vs Villains, offline verzi kooperativního módu, nové skiny či možnost v Supremacy a Instant Action hrát na mapách Hoth, Tatooine, Yavin 4, Death Star 2 a výše zmíněném Scarifu. Všechny novinky a změny si můžete prohlédnout ve videu níže.

Samotné ukončení podpory Battlefrontu 2 je poněkud překvapivé. Je možné, že se DICE pomalu ale jistě chystá na třetí díl. Minimálně stejná situace se právě objevuje u Battlefieldu. Pátý díl dostane poslední velkou aktualizaci v létě, ale mluvčí EA magazínu VGC potvrdil, že se hráči „budoucnosti Battlefieldu” dočkají příští rok. Z dřívějška víme, že nový Battlefield směřuje na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X.