Po více než dvaceti letech se dostává na pokračování vysoce oceněné akční adventury Outcast, která byla v roce 2017 obnovena díky Appleal Studios v remaku Outcast: Second Contact pro PC, PS4 a Xbox One. Společnost THQ Nordic nyní oznámila Outcast 2: A New Beginning, přidala první detaily, gameplay trailer a několik screenshotů.

Outcast 2: A New Beginning se stejně jako předchůdce odehrává v mimozemském světě Adelpha a opět je hlavním hrdinou velitel Cutter Slade. Právě on se musí pokusit zachránit Talany, domorodé obyvatele tohoto úchvatného světa, které se rozhodl zničit nepřátel s vyspělou technologií.

V dobrodružství z pohledu třetí osoby se postavíte invazivním robotickým silám, budete využívat různé zbraně a létat s jetpackem. To ale není vše, při průzkumu světa bez hranic a objevení skrytých chrámů a nebezpečné divoké zvěře si z desítky různých modelů vytvoříte vlastní osobní zbraň, s níž budete likvidovat robotické vetřelce.

Také se seznámíte s kulturou Talanů a zároveň jim pomůžete osvobodit jejich vesnice a získat přístup k starobylým talanským silám, abyste je využili ke zničení všech nepřátel.

Nová kapitola Outcastu je postavena na Unreal Enginu 4 a fanoušky potěší, že se při vývoji sešel původní tým, jenž stál za prvním Outcastem. Ručně vytvořený svět doprovází soundtrack od Lennieho Morra, skladatele původního Outcastu.

Outcast 2: A New Beginning vzniká pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Datum vydání neznáme.

Podívejte se na svět Outcast 2