Už se zdálo, že to vývojáři zabalí, když mají plné ruce práce s first-person akcí Avatar: Frontiers of Pandora, ale je tomu přesně naopak. Ubisoft oznámil, že už za dva dny (12. 5.) do The Division 2 dorazí devátá sezóna nazvaná Hidden Alliance. Přinese nový režim a další novinky. Navíc je to pouze začátek, ve zbytku roku bude spuštěna desátá a potom jedenáctá sezóna.

Hidden Alliance přidává nový nepřátelský cíl, kapitána Lewise, bývalého velitele Divize, který porušil svou přísahu a stal se zrádcem. Než se hráči mohou Lewisovi postavit, musí nejprve porazit jeho čtyři podřízené z True Son.

Součástí je také dříve zmíněný režim Countdown, zaměřuje na boj o jadernou elektrárnu. Nová mapa je určena pro osm hráčů, kteří se společně snaží splnit úkoly a získat kontrolu nad zařízením obsazené nepřítelem. Ubisoft o něm tvrdí, že jde o intenzivní kooperativní mód a osm hráčů bude mít 15 minut na stabilizaci elektrárny.

„Agenti, rozmístění ve dvou týmech po čtyřech, začnou na různých místech mapy a musí spolupracovat, aby překonali výzvu. Budou konfrontováni některými známými nepřáteli a budou je muset odrazit, aby zajistili elektrárnu, a poté se evakuovali, než vyprší čas,“ uvádí Ubisoft.

V aktualizaci 9. sezóny se objeví také nová funkce. Expertise umožní hráčům vylepšovat své vybavení tím, že zvyšuje základní hodnotu každého kusu pro věci, jako je poškození, brnění a statistiky dovedností.

„Hráči si mohou zvyšovat Expertise pomocí jakéhokoli předmětu ve hře. Používání rozmanitějších předmětů znamená zvýšení jejich úrovně. Expertise také umožňuje hráčům zvýšit základní statistiky každého jednotlivého předmětu a dosáhnout nového výkonnostního stropu,“ vysvětlil Ubisoft.

Jako obvykle jsou součástí nové zbraně a vybavení. Pokud The Division 2 ještě nemáte, tak si ho budete moci zahrát bezplatně na konzolích Xbox a PlayStation a také na PC prostřednictvím Epic Games Store a Ubisoft Connect. Hra bude zdarma od 13. do 15. 5.

Na letošek Ubisoft plánuje ještě bezplatný spin-off The Division pojmenovaný Heartland.