Po 11 letech končí multiplayerový online battle arena titul Heroes of Newerth, který o hráče soupeřil s Dotou a League of Legends.

Oznámení o konci přišlo přes sociální sítě. Vývojáři v příspěvku děkují všem hráčům, že se postarali o to, aby se Heroes of Newerth stalo jednou z nejoblíbenějších MOBA her v historii.

K vypnutí serverů dojde 20. 6. 2022. Už nyní ale není možné koupit zlaté mince, zatímco od 31. 12. 2021 nebude možné zakládat nové účty. Pokud si tedy chcete tenhle bezplatný MOBA projekt vyzkoušet, tak byste si měli co nejdříve založit účet.

Tvůrci v rámci poděkování všem hráčům spustili exkluzivní herní událost, s níž souvisí násobky stříbrných mincí, diamantových truhel apod.

Heroes of Newerth vytvořilo studio S2 Games pro PC, Max a Linux. Hlavní myšlenka byla odvozena z vlastní mapy Defense of the Ancients pro Warcraft 3: The Frozen Throne. Titul byl vydán 12. 5. 2010 a o rok později přešel na free-to-play. 5. 5. 2015 došlo k další významné změně, když se projekt dostal pod Frostburn Studios kam přešel i původní tým vývojářů.