Nedostali jste se do uzavřené bety Valorantu a toužíte si tuhle taktickou first-person střílečku vyzkoušet? Tak to pro vás máme dobrou zprávu. Plná verze Valorantu ve free-to-play podobě vyjde již 2. 6. letošního roku pro počítače. Společnost Riot Games to právě oznámila v tiskové zprávě s tím, že 28. května končí beta, která byla velmi populární.

„Naším cílem vždy bylo nabídnout Valorant co největší části světa a co nejrychleji to bude možné. Jsme tak nadšeni, že to můžeme 2. června udělat,“ komentovala brzké datum vydání plné verze výkonná producentka Anna Donlon z Riot Games. Při tom nezapomněla zmínit optimalizaci, aby hra fungovala na široké škále počítačového hardwaru.

Při spuštění plné verze nabídne Valorant více herního obsahu, nový herní mód, nového agenta a novou mapu. V krátkodobých plánech figuruje také nasazení nových serverů, aby Riot vyhověl rostoucí poptávce hráčů a snížil latenci. Nové servery budou umístěny v Atlantě, Dallasu, Londýně, Madridu a Varšavě. Komunita může počítat i s dalším obsahem, který bude Valorant postupně dostávat.

Valorant se podobá hrám Counter-Strike a Overwatch. Jde o 5v5 bitvy, kde máte za úkol položit bombu, případně bránit body, kde ji může druhý tým položit. Hrajete za speciální agenty, každý má jiné schopnosti a možnosti. Důležitá je spolupráce všech v týmu.

Nabízíme vám ještě naše tipy a triky, abyste věděli, co vás ve Valorantu čeká a jak se ho rychle naučit. Pro více informací o hře doporučujeme naše preview.