Pokud máte zálusk na Tiny Tina’s Wonderlands a už se nemůžete dočkat, až tenhle šílený titul od tvůrců Borderlands dorazí do vaší herní knihovny, tak si připravte pořádnou zásobu čokolády, hry se totiž nedočkáme dřív jak příští rok. Nicméně společnost 2K ve spolupráci s vývojáři Gearbox Software vypustila do světa informace o třídách, prostředí, postavách a mnoho dalšího, co v tomto pestrobarevném dobrodružství najdete.

Hned na úvod tu máme krátké video Welcome in Wonderlands #1: Stabbomancer a Brr-Zerker (úplně nahoře), kde se nám velmi kreativně představují dvě třídy z mnoha dalších, za které budeme moci hrát a následně kombinovat schopnosti napříč šesti dovednostními stromy, kde každé rozhodnutí ovlivňuje výslednou dovednost a samotnou postavu.

První třídou je Stabbomancers. Rychlý, nenápadný a přesný. Zákeřný zabiják, který se specializuje na kritické zásahy. K dispozici má Ghost Blade, taková větší skládací magická vířící čepel, která bude věrným společníkem v boji. Jeho silnou stránkou je tichý postup a přesný rychlý útok, jenž sundá velmi účinně jakéhokoliv nepřítele ze zálohy.

Druhou třídou je Brr-Zerkers. Jak název napovídá, tento ledový rváč doplňuje svou palebnou sílu svými horlivými a brutálními útoky na blízko. Naprosto ideální, pokud váš styl nevyžaduje přemýšlení a o strategií moc nezavadíte. Brr-Zerkers pochází z rodu bojovníků, kteří zocelovali své tělo v mrazivých horách, díky tomu tato třída má schopnost využívat ledové dovednosti ve svůj prospěch.

No, a co by to bylo za bláznivou hru, kdybychom neměli krásný, pestrý, šílený a děsivý svět. Během záchrany světa před zlým drakem budeme procházet různá prostředí. Dočkáme se tak houbičkového lesa, proplujeme pirátské zátoky a přebrodíme řeku, která se vylila z plechovky. To vše bude určitě vypadat fantasticky, ale není to všechno jen na okrasu. Každé zvláštní místečko bude obsahovat svůj vlastní příběh, vedlejší úkoly, jedinečné nepřátele a mnoho dalšího, co hra ukrývá.

Cestou tak můžeme potkat Sparklewithers hrad v hlavním městě Brighoof, který patří Butt Stallionům. Hrad ochraňuje ctihodná diamantová garda a věřte nám, zářivější a jasnější hrad jste v životě neviděli. Pokud vaše kroky povedou skrz nekonečnou poušť, doporučujeme se zastavit v oáze Sunfang, která obsahuje skvostné laguny, čerstvou zeleň a sem tam zakopnete o ruiny dávno zmizelých civilizací. Zabloudí-li sem poutník a nedá si pozor, překvapí ho zástup zuřivých Coiledů. A jestli jste si mysleli, že nic divnějšího už potkat nemůžete, je tu kouzelný stonek! Jak postupně rostl, vzal s sebou i kus země Wonderland a vysoko nad mraky vznikl nový vznešený životní styl.

Režim Overwold je vlastně hrací deskou Tiny Tiny a vy, jakožto zmenšené postavy, můžete probádat naprosto každou píď herního plánku. Záleží čistě na vás, zda z tohoto lobby půjdete rovnou za příběhem, nebo budete objevovat tajemství a narážet na překvapení, která tenhle divotvorný svět nabízí.

Kouzlení vás velmi snadno učaruje, přebíjecí doba je zde velmi krátká a každé kouzlo je takovým menším překvapením samo o sobě. Někdy to budou tornáda, co odhodí nepřítele pryč, párkrát někomu trochu přitopíte pod nožičkama a občas jen dáte kamarádům trochu života do toho umírání.

Soubojový systém se skládá ze tří hlavních složek: Boj na dálku, útoky na blízko a magie. Ačkoliv se střelba z hodně velké dálky může zdát jako účinná taktika, sem tam nějaká rána z blízka neuškodí.

Datum vydání pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a PC je zatím naplánováno na 25. 3. 2022. Tak doufáme, že se nedočkáme neočekávaných odkladů.