PlayStation 5 ve Velké Británii pokořil hranici dvou milionů prodaných kusů a stal se čtvrtou nejrychlejší konzolí, která tohoto milníku dosáhla. Nejnovějšímu hardwaru od Sony se to podařilo za 98 týdnů, což je shodné s PS3. Rychlejší byly konzole PlayStation 4 (75 týdnů), PlayStation 2 (60 týdnů) a pozici nejrychleji prodané konzole na tamním trhu drží Wii (57 týdnů).

Podívat se můžeme na další konzole. Xbox One dosáhl dvou milionů prodaných kusů v UK za 104 týdnů a Switch za 140 týdnů. Xbox Series X/S zatím na tuto hranici nedosáhl.

Nutno napsat, že nová generace konzolí se od uvedení na trh (listopad 2020) potýká s nedostatkem zásob.

PS5 vydělala 919 milionů liber (přibližně jedna miliarda eur). Jde o nejdražší konzoli. Když Nintendo Wii slavilo dva miliony kusů, tak vygenerovalo 358 milionů liber, 700 milionů liber PS4 a 726 milionů liber Xbox One.

LEPŠÍ ROZHRANÍ PRO AKTIVITY A TROFEJE

Ve středu byl systém PS5 aktualizován, což bylo poněkud překvapivé, když předchozí update dorazil o týden dříve. Sony u popisku nového firmwaru uvádí pouze standardní, že aktualizace zlepšuje výkon systému. Jak si ale všiml například server Push Square, tak nová verze vylepšuje uživatelské rozhraní. Konkrétně došlo ke změnám na kartách aktivit a v sekci trofejí.

V prvním případě zmizel nepřehledný pás ikon. Nyní jsou rozděleny aktivity pro jednoho hráče a více hráčů. U trofejí se vám zobrazí jejich úplný seznam a máte možnost si konkrétní výzvu připnout na obrazovku. Lze si takto připnout i celý seznam.