S PlayStation VR se Sony podařilo vytvořit dostupný headset pro virtuální realitu. S druhou verzí hodlá japonská společnost pokračovat v tradici a rozhodně nechce nechat nic náhodě.

Důkazem je, že PS VR2 bude uvedeno na trh s více než dvaceti hrami od PlayStation Studios a partnerů. Jedinou potvrzenou hrou je zatím Horizon Call of the Mountain od studií Guerrilla a Firesprite. Už dříve se ale spekulovalo o dalších hrách, včetně Gran Turismo 7 VR, Among Us VR nebo o nové střílečce od tvůrců Blood & Truth.

Jim Ryan, prezident PlayStationu, tvrdí, že v současné době vynakládají značné množství peněz do partnerství s nezávislými vývojáři a dalšími tvůrci třetích stran, aby zajistili přísun atraktivního VR obsahu. Investice do něj budou narůstat s tím, jak poroste počet majitelů PS VR2.

Kdy se PlayStation VR2 dočkáme? To oficiálně nevíme. Předpokládá se, že headset by mohl dorazit koncem letošního roku, případně během roku 2023. O specifikacích se dočtete zde.

Sony má za sebou důležitý den. Dnes jsme vás už informovali o strategii japonské společnosti, která zahrnuje větší investice do singleplayerových her, live service titulů, PC verzí a mobilních verzí, a o oznámení televizních seriálů Horizon, God of War a Gran Turismo.