Dnes je to pět let, co světlo světa spatřila virtuální realita pro PlayStation 4. Společnost Sony děkuje všem fanouškům a talentované komunitě vývojářů za to, že celá léta tohle zařízení podporovali.

Podle Sony se PlayStation VR za pět let etablovala jako herní platforma. Na oslavu tohoto milníku získají členové služby PlayStation Plus od listopadu tři bonusové hry pro PS VR bez dalších poplatků. Konkrétnější informace se dozvíme v příštích několika týdnech.

Pro PlayStation VR je k dispozici rozmanitá škála her. Celkem jde o více než 500 titulů a zážitků. Celosvětově mezi nejhranější patří Rec Room, československý Beat Saber, PlayStation VR Worlds, The Elder Scrolls V: Skyrim VR a Resident Evil 7 biohazard.

Pokud bychom se orientovali podle regionů, tak v Evropě jsou to Room, PlayStation VR Worlds, Beat Saber, The Elder Scrolls: Skyrim VR a Resident Evil 7 biohazard.

V Severní Americe zase Rec Room, Beat Saber, The Elder Scrolls V: Skyrim VR, Job Simulator a Firewall: Zero Hour, zatímco v Japonsku potom Resident Evil 7 biohazard, The Elder Scrolls V: Skyrim VR, PlayStation VR Worlds, Beat Saber a Gran Turismo Sport.

„Ve vývoji je spousta dalších her pro PS VR, například Moss: Book 2, Wanderer, After the Fall, Humanity, Puzzling Places, Zenith: The Last City a další. Hry vytvořené pro PS VR pocházejí od nejtalentovanějších vývojářů našeho odvětví, kteří si neustále kladou výzvy, aby na platformu přinesli úžasné zážitky,“ dodává Sony.

Já připomenu, že Sony chystá novou generaci PlayStation VR. Oficiálně víme o speciálních ovladačích využívajících technologii adaptivních spouští z DualSense pro PS5. Neoficiálně se mluví o headsetu nabízející 4K rozlišení, sledování očí a speciální technologie vykreslování.