Začátkem tohoto měsíce divize PlayStation Studios přivítala do své rodiny liverpoolské studio Firesprite, které můžete znát díky titulům jako je The Playroom, Run Sackboy! Run či jejich nejnovějšího počin The Persistence. Nyní se dozvídáme, že jejich řady se ještě rozrostou, jelikož Firesprite bere pod svá křídla studio Fabric Games.

Tato dvě anglická studia se navíc moc dobře znají. Současný ředitel Firesprite Limited Graeme Ankers v roce 2014 založil studio Fabric Games. Tehdy to bylo se záměrem vytvořit studio, které se bude věnovat vývoji indie her. Z jejich produkce vzešly dva tituly (Filthy Lucre a The Lost Bear) a tím jejich práce na indie projektech skončila, jelikož následně pomáhali Firesprite Limited s vývojem jejich hororové hry The Persistence.

Nyní tak budou studia pracovat bok po boku a pokusí se rozšířit katalog exkluzivních titulů pro PlayStation. Ředitel Firesprite Limited je z tohoto spojení nadšený a těší se na další kroky, které podniknou společně s PlayStation Studios.

„Je to tým plný vášnivých a odhodlaných vývojářů, vedený veterány průmyslu, kteří pracovali na mnoha AAA sériích. Těšíme se na posílení našeho kreativního talentu, protože pokračujeme v naší cestě nabídnout fanouškům PlayStationu skutečně jedinečné zážitky, „ vyjádřil se k akvizici Graeme Ankers.

Vyjádření přišlo také ze strany Fabric Games, za něž promluvil Errol Ismail.

„Již delší dobu blízce spolupracuje a kolaborujeme s Firesprite. Existuje obrovské množství kreativních a kulturních sladění a celý tým je nadšený, že může být na palubě. Nemůžeme se dočkat, až všem ukážeme, čeho jsme schopni.“

Studio Firesprite má nyní 265 zaměstnanců a podle všeho má pracovat na ambiciózním příběhovém dobrodružství.

Firesprite je třetím studiem, které PlayStation letos získal, vedle vývojářů Returnal z Housemarque a nizozemského studia Nixxes, které se specializuje na portování her na PC. Kromě toho oznámila Sony letos i spolupráci s Jade Raymond, která pro PlayStation 5 vytvoří zbrusu novou exkluzivitu.