PlayStation se po vynechání Gamescomu připravuje na vlastní akci. Pár hodin po oznámení čtyřicetiminutové prezentace si vzal slovo Hermen Hulst. Šéf PlayStation Studios láká na spoustu novinek.

„V PlayStation Studios se děje spousta zajímavých věcí. Nemůžeme se dočkat, až vám ukážeme, na čem pracujeme,“ vzkázal šéf.

Podle insiderů se máme dočkat představení nového God of War. Mimo jiné ho očekává Shpeshal Nick. Ten v minulosti mnohokrát vykecal hry pro PS Plus a de facto prozradil i PlayStation Showcase.

V současné době je jisté jedno, na prezentaci se nebude mluvit o next-gen verzi PlayStation VR, která by měla údajně dorazit koncem příštího roku. Nové God of War pro PS5 a PS4 je dosti pravděpodobné. Osobně bych očekával i Kena: Bridge of Spirits (vyjde 21. 9. 2021), Horizon Forbidden West (18. 2. 2022) a Gran Turismo 7 (někdy v roce 2022).

PlayStation Showcase se bude konat ve čtvrtek 9. 9. od 22:00 našeho času. Kromě first-party týmů Sony se mají ukázat i projekty od některých „nejnápaditějších vývojářů“.