Společnost Sony na jaro nadcházejícího roku plánuje odpověď na Xbox Game Pass. Majitelům konzolí PS5 a PS4 má přinést vlastní verzi předplatného, která spojí PlayStation Now a PlayStation Plus. Možná si zachová název PS Plus.

Informace přinesl respektovaný novinář Jason Schreier z agentury Bloomberg. Ten tvrdí, že Game Pass od Sony má kódové označení Spartacus a kombinuje výhody PS Plus a PS Now s novými možnostmi, včetně streamování, vyzkoušení rozšířených demoverzí nových titulů a hraní her ze starších generací konzolí, tedy PS1, PS2, PS3 a PSP.

Podle informací má předplatné tři stupně. Nejnižší nabídne totéž, co současné PS Plus (hry zdarma každý měsíc, možnost hrát online, cloudové úložiště a slevy v PS Store). Prostřední pravidelnou aktualizaci her ze služby PS Now a nejvyšší zahrne zmíněné demoverze, staré hry a hraní v cloudu.

Co v předplatném očekávat nemáme, tak jsou hry na den jejich vydání. Ty sice Microsoft nabízí, ovšem Sony měla zvolit pro sebe bezpečnější cestu a Spartacuse nejprve vytvořit jako rozšířenější verzi PS Now, které u nás není dostupné. Na druhou stranu není vyloučeno, že jakmile japonská společnost uvidí zájem majitelů PlayStationu o novou službu, tak může změnit názor. Každopádně máme očekávat silnější/lepší nabídku, než má PS Now.

Schreier ve svém článku PC nezmiňuje. Tiše však doufá, že Sony se rozhodne pro stejný scénář jako Microsoft a zaměří se také na mobily a tablety. Insiderka Tiffany Treadmore uvádí, že PC bude do předplatného přidáno později a Sony s ním údajně nechce konkurovat pouze Xbox Game Passu, nýbrž také Steamu od Valve.

PS Now funguje pro PS5, PS4 a PC. Původně byla služba výhradně cloudová, ale Sony postupně umožnila majitelům konzolí PlayStation hry stahovat. V říjnu a listopadu byly do služby přidány hry jako Mafia: Definitive Edition, The Last of Us Part 2, Desperados 3, Killing Floor 2, Pathfinder: Kingmaker - Definitive Edition, Amnesia: Collection, Final Fantasy VIII Remastered, Victor Vran: Overkill Edition nebo Fallout 76.