S touto nevídanou novinkou přišel tvůrce God of War a spolutvůrce Twisted Metal David Jaffe, který tvrdí, že dle jeho informací, které získal od lidí, kteří pracují v Sony, se chystá jistá předplatitelské služba, jež by měla oponovat Xbox Game Passu od Microsoftu.

Je zajímavé, že se Sony chystá s něčím takovým přijít, jelikož Sony se už několikrát vyjádřila, že něco jako Xbox Game Pass by na PlayStationu prostě nemohlo fungovat. K tomu všemu navíc výkonný ředitel Sony Interactive Entertainment Jim Ryan loni v září/septembri prohlásil, že takováto služba je pro Sony dlouhodobě neudržitelná kvůli first-party titulům, jejichž cena často naroste na více než 100 milionů dolarů.

I přesto má Sony dle Jima Ryana skryté eso v rukávu, které dokáže konkurovat Xbox Game Passu. O tom se Ryan zmínil v rozhovoru, který podal ruskému magazínu TASS loni v listopadu/novembri.

Ve skutečnosti přijdou novinky, ale ne dnes,“ řekl tehdy Ryan v souvislosti s možností konkurovat předplatitelské službě od Microsoftu.

Jim Ryan ale není jediný, kdo něco takového naznačil, David Jaffe, který pracoval pro PlayStation 14 let, prý zaslechl, že v Sony se kutí něco, co by mohlo být odpovědí na Xbox Game Pass.

Jaffe tvrdí, že v Sony chystají odpověď na Xbox Game Pass. Dozvěděl se to od známých, kteří pro japonskou společnost pracují.

Zatím sice nevíme, o co přesně se bude jednat, ale Jaffe má jisté obavy, že Sony by mohla šlápnout vedle.

"Co to je, nevíme. Tady je to, o čem bych řekl, že si dělám starosti. Pokud si Jim Ryan myslí, že správnou reakcí na Game Pass je emulovat zpětnou kompatibilitu, hry pro PS3, PS2, PS1 a poté také přidat trofeje, což tento patent naznačuje, že udělají, a také přidat všechny filmy a další věci a udělat tak streamovací službu, je naprosto na omylu, pokud si myslí, že smíchání s PS Now [je ta správná cesta]."

Přečtěte si také: Místo návratu Uncharted dostal přednost remake The Last of Us. Jak je to s Days Gone 2?

Uvidíme, s čím se Sony nakonec vytasí a zdali to bude stačit, aby zvládli konkurovat Xbox Game Passu. V tuhle chvíli Sony nabízí jinou předplatitelskou službu známou pod jménem PlayStation Now, která u nás bohužel není oficiálně dostupná. V rámci této služby máte k dispozici přes 700 her napříč konzolemi PS2, PS3 a PS4, které můžete hrát přes cloudové uložiště na PC, PS4 a PS5.

Tato služba se navíc značně rozrůstá, v roce 2019 si PlayStation Now předplácel milion uživatelů, zatímco dnes už se toto číslo navýšilo na 2,2 milionu. Mimo PlayStation Now také Sony připravilo pro předplatitele PS Plus vlastnící PlayStation 5 kolekci 2O her definujících minulou generaci, které si můžete zahrát na své nové konzoli.