Ve čtvrtek v jedenáct hodin večer našeho času se uskuteční nové State of Play. PlayStation zve hráče na devítiminutový pohled do zvráceného světa akce Deathloop od tvůrců Dishonored a Prey. Uvidíme, jak hlavní hrdina Colt využívá své schopnosti a trpělivě vyčkává na střechách, aby později rozpoutal velký chaos na ostrově Blackreef.

Kromě Deathloopu dojde na novinky týkající se řady nezávislých her a titulů jiných vydavatelů. State of Play by mělo mít zhruba 30 minut a Sony upřesnila, že nebude řeč o dalším God of War, Horizon Forbidden West nebo o nové generaci PlayStation VR. Během léta se ale máme něčeho dalšího ještě dočkat.

Přečtěte si také: Deathloop slibuje unikátní mix rogue-lite a immersive sim žánrů

Spekulace z nedávno doby se o 8. 7. zmiňovaly a lákaly na první gameplay záběry z nového God of War a další novinky o chystaných exkluzivitách PlayStationu pro letošní a nadcházející rok. Mělo jít o odpověď na konferenci Microsoftu s Bethesdou na E3 2021. Jak vidno, na tuhle prezentaci si budete muset ještě počkat.

Deathloop dorazí na PS5 a PC

First-person akci Deathloop připravuje Arkane Studios ve spolupráci s Bethesdou. Sony stihla s Bethesdou uzavřít časovou konzolovou exkluzivitu pro PlayStation 5 verzi hry ještě předtím, než Bethesdu koupil Microsoft. Z toho důvodu Deathloop vyjde 14. 9. letošního roku na PS5 a PC. O rok později může zamířit na Xbox Series X/S.

„Ujmi se role Colta a pokus se najít způsob, jak ukončit časovou smyčku, která uzavřela ostrov Blackreef v nekonečném cyklu, zatímco ti v patách půjdou místní obyvatelé.

Využívej mocných zbraní i schopností k likvidaci osmi klíčových cílů rozmístěných po celém chaosem zmítaném ostrově dřív, než se smyčka znovu překlopí.

Ve stínu však na Colta číhá Julianna, jejímž jediným cílem je zajistit, aby se smyčka nikdy nepřerušila. Uč se z každého dalšího cyklu, zkoušej nové způsoby a přístupy a prolom smyčku jednou provždy,“ láká Sony.