Po letních prázdninách, v době 25. výročí americké a britské pobočky PlayStation, vyjde dokumentární film, který fanouškům značky přinese rozhovory s klíčovými osobnostmi herní divize Sony. Půjde o lidi, kteří v minulosti i současnosti ve velkém promluvili do úspěchu značky PlayStation.

V dokumentu nazvaném Bedrooms to Billions: The PlayStation Revolution se objeví Mark Cerny (hlavní architekt PS4 a PS5), Jim Ryan (prezident a generální ředitel Sony Interactive Entertainment), Hideo Kojima (zakladatel Kojima Productions, tvůrce série Metal Gear a Death Stranding), Phil Harrison (bývalý výkonný ředitel SCEI), Kazunori Yamauchi (generální ředitel Polyphony Digital a autor série Gran Turismo), Fumito Ueda (designer Ico a Shadow of the Colossus), David Jaffe (autor Twisted Metal a původní série God of War), Shinji Mikami (bývalý tvůrce série Resident Evil a Dino Crisis) a další.

Scénář a režii dokumentu mají na starost Anthony & Nicola Caulfield, spisovatelé a režiséři dokumentárního filmu From Bedrooms to Billions z roku 2014 a jeho pokračování From Bedrooms to Billions: The Amiga Years. Na oba projekty přispěli fanoušci, pro dokument o PlayStationu získala dvojice v roce 2016 přes 50 tisíc liber.

„K financování našich předchozích filmů jsme využili Kickstarter a stejnou cestou jsme se vydali také u tohoto filmu v naději, že vytvoříme mimořádný a nezapomenutelný dokument, který oslaví nejen konzoli PlayStation. Diváky ponoříme do toho, proč a jak konzole vznikla a proč se stala revolucí pro videoherní průmysl,“ uvedl režisér Anthony Caulfield.

Dokument by měl zahrnout segmenty o vývoji mnoha významných her PlayStationu, včetně Wipeout a Gran Turismo. Film vyjde 7. 9. letošního roku a dostupný bude prostřednictvím služeb On Demand a na DVD a Blu-ray.

Připomeňme, že konzole PlayStation 5 vyjde koncem letošního roku.