Během příštího týdne se máme dočkat odhalení odpovědi Sony na populární Game Pass od Microsoftu. Předplatné pro majitele konzolí PlayStation má zahrnout řadu velmi populárních her, které vyšly v posledních letech.

Informace zatím nejsou oficiální. Přišli s nimi redaktoři Jason Schreier a Takashi Mochizuk z agentury Bloomberg, dozvěděli se je od důvěryhodných zdrojů.

Rozdíl mezi Game Passem od Microsoftu a službou s kódovým označením Spartacus má být v tom, že Sony nebude své tituly uvádět do služby hned, tedy nebudou v ní dostupné v den vydání. O tom se hovoří už od prosince loňského roku, kdy jsme se dozvěděli několik podrobností. Ty zmiňovaly sloučení současných služeb PlayStation Plus a PlayStation Now do předplatného rozděleného na tři úrovně.

První úroveň členství prý přinese všechny standardní výhody PS Plus (hraní online, každý měsíc hry „zdarma“, cloud úložiště a exkluzivní slevy), druhé bude zahrnovat i rozsáhlou knihovnu her pro PS4 a PS5 (ve stylu Xbox Game Passu) a poslední úroveň k tomu všemu má přidat rozšířené demoverze, možnost hrát v cloudu prostřednictvím streamování a sadu klasických titulů z PS1, PS2, PS3, a dokonce i PSP.

Jeff Grubb ze serveru VentureBeat tvrdí, že se tyto úrovně budou jmenovat Essential, Extra a Premium a budou stát deset, třináct a šestnáct dolarů měsíčně. Když se budeme bavit o eurech, tak by to v přepočtu na koruny mohlo být 245 Kč, 320 Kč a 392 Kč.

Současné PS Plus stojí 235 Kč na měsíc, případně 1560 Kč na rok. Během roku ale probíhají slevy a lze ho koupit výrazně levněji.