Exkluzivní hry z konzolí PlayStation postupně vycházejí na počítače, kde jsou také hodně úspěšné. Ve společnosti Sony se teď chtějí rozšířit i do oblasti mobilních her. Pomoci jim má talentovaný tým Savage Game Studios, který se dnešním dnem přidává do rodiny PlayStation Studios.

Savage Game Studios bylo založeno v roce 2020 v Helsinkách a Berlíně. Ve firmě pracují ostřílení herní veteráni z Rockstaru, Wargamingu, Rovia a Next Games. Ve spolupráci se Sony chtějí zůstat menším týmem, jenž bude moci přicházet s novými odvážnými nápady.

Pokud byste hledali jejich první hru, tak ta je teprve ve vývoji. Dle dřívějších informací půjde o střílečku.

V Sony si od investice slibují, že rozšíří základnu hráčů a přiblíží PlayStation více lidem. V Savage Game Studios se těší na to, že budou moci využívat více zdrojů, těžit z podpory a možnosti potenciálně využít katalog skvělých značek.

Sony v tiskové zprávě tvrdí, že v oblasti mobilních her bude jejich úsilí podobě aditivní jako u počítačů. Dokládá to tím, že Savage Game Studios se připojují k nově vytvořené mobilní divizi PlayStation Studios, jež bude fungovat nezávisle na vývoji pro konzole a bude se zaměřovat na inovativní zážitky na cestách. Ty budou založeny na nových i stávajících značkách PlayStationu.